search

więcej o filmie

miniaturka Dowiedz się więcej o filmie:

Wałęsa. Człowiek z nadziei

Galerie

miniaturka miniaturka

więcej o filmie

Zobacz więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

Wiadomości

Kobieta

''Wałęsa. Człowiek z nadziei'': Recenzja najnowszego filmu Andrzeja Wajdy

Legenda czy karykatura? Następne(fot. ITI Cinema)

Legenda czy karykatura?

Szybko, bo już po pierwszych pokazach prasowych, okazało się, że najnowszy obraz Andrzeja Wajdy, "Wałęsa. Człowiek z nadziei", podzieli filmowych krytyków. Tak też się stało.

Z okazji długo oczekiwanej premiery jednego z najważniejszych filmów w historii polskiego narodu, przedstawiamy recenzję Jacka Dziduszki, który miał okazję jako jeden z pierwszych zobaczyć "Wałęsę…" na tegorocznym festiwalu w Wenecji.

Czy zgadzacie się z jego opinią? Od piątku możecie sami ocenić najnowszą produkcję polskiego zdobywcy Oscara.

Czytajcie naszą recenzję >>>


Oceń 
  
Brak średniej oceny.
 




Opinie (722)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

2
0
~Ja dziad 2013-10-07 (10:04) 1 rok 10 miesięcy 26 dni i 26 minut temu

2.5 mln.Polaków wyjechało za pracą, polski emeryt największym dziadem Europy - lepiej nawet w Rumunii i Albanii wielu na śmieciowych umowach z płacą 1.2 tyś. a w kinach film na chwałę Wałęsy ! To nawet żałosnym kabaretem ciężko nazwać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

odpowiedz

4
0
~NIE PLATFORMIE 2013-10-06 (15:06) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 19 godzin i 24 minuty temu

Młodzież będzie chodziła na na Człowieka nadziei jak my na Krzyżaków.

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

24
0
~Marek 2013-10-06 (15:27) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 19 godzin i 3 minuty temu

A bylo by ladniej: Walesa czlowiek z obory.

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

16
152
~zibi 2013-10-05 (18:39) 1 rok 10 miesięcy 27 dni 15 godzin i 51 minut temu

Czy Wy nie czytacie swoich wpisów ? Przeczytajcie i zastanówcie się nad sobą . Przykro to czytać jak się pomyśli że mamy w kraju aż tylu " niepełnosprawnych umysłowo "

odpowiedz

pokaż 11 ukrytych odpowiedzi

4
35
~Warszawiak 2013-10-06 (17:54) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 16 godzin i 36 minut temu

Super film , super Wajda , super Wałęsa ! 100 lat Panie Prezydencie Wałęsa !

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

1
6
~cichy 2013-10-06 (18:36) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 15 godzin i 54 minuty temu

a gdzie wówczas byli Kaczyńscy? pytam gdzie? odpowiedzcie wszyscy znawcy naszej historii

odpowiedz

pokaż 1 ukrytą odpowiedź

1
0
~filip 2013-10-06 (19:50) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 14 godzin i 40 minut temu

kiedy ten pan był prezydentem, rozmawiałem z Niemcami co o nim sądzą. Podsumowanie było krótkie, mają niezły ubaw.

odpowiedz

87
8
~pawel 2013-10-06 (15:16) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 19 godzin i 14 minut temu

Nie wiem czemu gloryfikuje sie tego czlowieka ktory zrujnował nasze państwo i dopuscił do patalogicznej prywatyzacji mielismy przemysł fabryki stocznie a teraz nawet rowerów nie produkujemy! powinni jeszcze nakręcić film o tym jak nasz premier Donek buduje w Polsce zieloną wyspę.

odpowiedz

pokaż 4 ukryte odpowiedzi

5
0
~Widz 2013-10-06 (19:05) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 15 godzin i 25 minut temu

Tandetny film o niegodziwym człowieku i to za nasze pieniądze i pieniądze z Amber Gold ,też nasze.

odpowiedz

4
0
~sg 2013-10-06 (18:51) 1 rok 10 miesięcy 26 dni 15 godzin i 39 minut temu

Karykatura filmu, tak jak bohater Wałęsa. Gdyby jeszcze film nazwano imieniem, to tak.

odpowiedz