ycipk-3iw4mf
ycipk-3iw4mf

Agnieszka Kunikowska - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
ycipk-3iw4mf

Aktorka, specjalizująca się w dubbingu i użyczaniu głosu postaciom animowanym. Jest absolwentką Wydziału Aktorskiego PWST we Wrocławiu, mieszka w Warszawie. Nie jest związana żadnym teatrem, pracuje głównie „głosem”- w dubbingu i radiu. Użyczyła głosu postaciom wielu seriali telewizyjnych i filmów kinowych. M.in.: Bogini Eris w „Sindbadzie – Legendzie siedmiu mórz”, Błękitna Wróżka w „Pinokiu”, Flint w „Potworach i spółce”, Deb w „Gdzie jest Nemo” i Fiona w obu częściach „Shreka” (to jej ulubiona rola).

Zdj. - magazyn FILM

Miejsce urodzenia

Łódź

Filmografia

Gwiezdne wojny: Nowa nadzieja (1977)

Gwiezdne wojny: Powrót Jedi (1983)

Giganci ze stali (2011) (Debra)

Shrek (2001) (Fiona)

Minionki rozrabiają (2013)

Gra Endera (2013)

Potwory i spółka (2001) (Instruktorka)

Strażnicy marzeń (2012)

Transformers: Wiek Zagłady (2014) (Darcy)

Mali agenci 4D: Wyścig z czasem (2011) (Carmen)

Niesamowity Spider-Man 2 (2014)

Pinokio (2002) (2002) (Wróżka)

Gdzie jest Nemo 3D (2003) (Deb)

Shrek 2 (2004) (Fiona)

Barbie i tajemnicze drzwi (2014)

Skubani (2013)

Pinokio (2012) (2012) (Gołębica)

Baśnie i bajki polskie () (Cyganeczka / Królowa mrówek / Zuzia / Królowa / Dziecko / Zuzanka, utopczyca / Żona chłopa / Matka / Jaskółka)

Agent specjalny Oso () (Mama Stefki / Agatka)

Rajdek - mała wyścigówka () (Rajdek)

Shrek ma wielkie oczy (2010) (Fiona)

Barbie jako Roszpunka (2002) (Penelopa)

Superświnka () (Superświnka)

Fineasz i Ferb: Podróż w drugim wymiarze (2011) (Linda Flynn, mama)

Gumisie () (Pajęczyca)

Pomocnik Św. Mikołaja () (Tim Tim)

Tabaluga - Wielkie przygody małego smoka () (Milunia)

Liga Młodych () (Marie Logan)

Kung Fu Panda: Sekrety Potężnej Piątki (2008)

Listonosz Pat i wielki świat (2013) (Amy)

Księżniczka Tenko () (Jana (polski dubbing))

Barbie: Wróżkolandia (2005) (Azura)

Na tropie Marsupilami (2012) (Królowa Pajów)

Hop (2011) (Pani Królicka)

Jak ukraść księżyc (2010) (Panna Hattie)

Klopsiki i inne zjawiska pogodowe (2009)

Król Maciuś 1 (2008) (2008) (Hania)

Shrek Forever (2010) (Fiona)

Krowy na wypasie (2006) (Etta)

Kajko i Kokosz (2006)

Shrek Trzeci (2007) (Fiona)

Przygody Lisa Urwisa (2004) (Herm)

Happy Wkręt (2007) (Kopciuszek)

Ostatni Władca Wiatru (2010)

Stuart Malutki 3: Trochę natury (2004) (Brooke (dubbing))

Mowgli: Legenda dżungli (2018) (Nisha)

Panda i Banda (2016) (pani Panda)

ycipk-3iw4mf
ycipk-3iw4mf
ycipk-3iw4mf