ycipk-3ecl44
ycipk-3ecl44

Alison Pill - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
ycipk-3ecl44

Jest kanadyjską aktorką telewizyjną, filmową i teatralną.Urodziła się w Toronto, gdzie uczęszczała do Vaughan Road Academy. Postanowiła zostać aktorką w wieku 10 lat. Była członkiem the Toronto Children's Chorus i została wybrana do roli narratora w ich przedstawieniach. Następnie dostała pracę jako narrator ksiażek dziecięcych. Pierwszą rolę jako statysta dostała w "Kung Fu: The Legend Continues" , po czym zatrudniła agenta. Zdobywała role od 11 roku życia. Później przeprowadziła sie do Nowego Jorku w poszukiwaniu ról teatralnych, w czym osiagnęła sukces. Otrzymała nominację do nagrody Tony za występ w "The Lieutenant of Inishmore". Przełomową rolą filmową był występ w filmie" Scott Pilgrim kontra świat". W 2012, zagrała Maggie Jordan w show telewizyjnym Aarona Sorkina show "Newsroom".

ycipk-3ecl44
Data urodzenia

27.11.1985

Miejsce urodzenia

Toronto

Filmografia

Life with Judy Garland: Me and My Shadows (2001) (młoda Lorna Luft)

A.W.O.L. (1999) (pacjent)

O północy w Paryżu (2011) (Ms. Fitzgerald)

Zabijaka (2011) (Eva)

Zakochani w Rzymie (2012) (Hayley)

Holiday Romance (1998) (Fern)

What Katy Did (1999) (Katy Carr)

Wyznania małoletniej gwiazdy (2004) (Ella)

Cooties (2014) (Lucy)

Newsroom, The () (Maggie Jordan)

Filary Ziemi () (Królowa Maud)

Scott Pilgrim kontra świat (2010) (Kim Pine)

Obywatel Milk (2008) (Anne Kronenberg)

Terapia () (April)

Ja Cię kocham, a Ty z nim (2007) (Jane Burns)

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas () (Kelsey Murphy)

Czas wojny i pokoju (2004) (Beth)

Moja droga Wendy (2005) (Susan)

Wizyta u April (2003) (Beth Burns)

Life Before This, The (1999) (Jessica)

Last Don II, The (1998) (Bethany)

Skipped Parts (2000) (Chuckette Morris)

Sama przeciw wszystkim (2016)

Vice (2018) (2018) ( Mary Cheney )

ycipk-3ecl44
ycipk-3ecl44