WP
WP

Andrzej Barański - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
WP

Jest reżyserem, scenarzystą. Ukończył PWSFTViT (1973). Otrzymał nagrodę za całokształt twórczości na IV Prowincjonaliach w Słupcy koło Konina oraz nagrodę za debiut telewizyjny na III FPFF oraz Złoty Ekran'77 za film W domu. W roku 1984 wyróżniony został Nagrodą Specjalną Jury X FPFF za film Kobieta z prowincji oraz w roku 1991 nagrodą za scenariusz XVI FPFF do filmu Nad rzeką, której nie ma.

WP
Data urodzenia

02.04.1941

Miejsce urodzenia

Pińczów, Polska

Reżyser
Scenarzysta
Filmografia

Horror w Wesołych Bagniskach (1995) (reżyseria, scenariusz)

Niech gra muzyka (2000) (reżyseria, scenariusz)

Tabu (1987) (matka Milki)

Wolne chwile (1979) (reżyseria, scenariusz, dialogi)

W domu (1975) (reżyseria, scenariusz)

Linia (1974) (współpraca reżyserska)

Kawalerskie życie na obczyźnie (1992) (reżyseria, scenariusz)

Kobieta z prowincji (1984) (reżyseria, scenariusz, dialogi)

Dzień wielkiej ryby (1996) (reżyseria, scenariusz)

Nad rzeką, której nie ma (1991) (reżyseria, scenariusz)

WP
WP