Trwa ładowanie...
d4gvdrs
d4gvdrs

AnnaSophia Robb

Najnowsze informacje
3.7
(11 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Denver, Colorado, USA

Filmografia:

Surferka z charakterem (2011) (Bethany Hamilton)

Kumba (2013) (Tombi)

Najlepsze najgorsze wakacje (2013) (Susanna)

Pamiętniki Carrie () (Carrie Bradshaw)

Sen na jawie (2008) (Tara Reedy)

Charlie i fabryka czekolady (2005) (Violet Beauregarde)

Góra Czarownic (2009) (Sara)

Most do Terabithii (2007) (Leslie Burke)

Plaga (2007) (Loren McConnell)

Korytarzem w mrok (2018) ( Katherine „Kit” Gordy )

Fot. ONS

Amerykańska aktorka i piosenkarka.

Zaczynała od występu w reklamie McDonald's. Później, w 2004 r., dostała małą rolę w jednym z odcinków serialu "Drake & Josh". Jej pierwszą dużą rolą była jedna z tytułowych bohaterek filmu telewizyjnego "Samantha i Nellie". W 2005 r. zagrała w dwóch dużych produkcjach: "Dzięki Tobie, Winn-Dixie" i "Charlie i fabryka czekolady" w reżyserii Tima Burtona.

Jedną z jej najbardziej znanych ról była Leslie Burke w "Moście do Terabithii". Jej kariera rozwija się bardzo dynamicznie. Otrzymała wiele nagród i nominacji (np. Nagroda Young Artist Award za rolę w "Moście do Terabithii" oraz nominacja Teen Choice Award za "Soul Surfer").

Pod koniec lutego 2012 roku ogłoszona została informacja, że AnnaSophia otrzymała rolę młodej Carrie Bradshaw w serialu "The Carrie Diaries" - prequelu serii "Sex w wielkim mieście".

d4gvdrs
d4gvdrs
d4gvdrs
d4gvdrs