WP
WP

Bob Odenkirk - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...

Występował w roli prawnika Saula Goodmana w serialu AMC Breaking Bad.

WP

Jako aktor wystąpił w kilkunastu filmach oraz licznych serialach, w tym między innymi w rolach epizodycznych i gościnnych w takich produkcjach jak:

  • Roseanne
  • Kroniki Seinfelda (Seinfeld)
  • Trzecia planeta od słońca (3rd Rock from the Sun)
  • Wszyscy kochają Raymonda (Everybody Loves Raymond)
  • Bogaci bankruci (Arrested Development)
  • Trawka (Weeds)
  • Jak poznałem waszą matkę (How I Met Your Mother)
  • Sposób użycia (Rules of Engagement)

Znaczną popularność przyniosła mu rola prawnika Saula Goodmana w serialu Breaking Bad. Następnie wystąpił w roli Jimmy’ego McGilla w prequelu Breaking Bad - Zadzwoń do Saula.

Data urodzenia

22.10.1962

Miejsce urodzenia

Berwyn w stanie Illinois

Profesja

aktor, komik, scenarzysta, reżyser i producent

Reżyser
Filmografia

Małpiszon (2001)

Szalona noc (2011) (Mike)

Nebraska (2013) (Ross Grant)

Operation: Endgame (2010) (Cesarz)

Bracia Salomon (2007) (Jim Treacher)

Breaking Bad () (Saul Goodman)

Świat Wayne'a 2 (1993) (Koncertowy świr #1)

Iniemamocni 2 (2018) (Winston Deavor )

WP
WP
WP