WP
WP

Bonnie Hunt - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
WP

BONNIE HUNT (Zdj. TriStar Pictures) podbiła świat filmu, telewizji i teatru jako aktorka, reżyserka i scenarzystka. Dorastająca w robotniczej dzielnicy Hunt pracowała jako pielęgniarka w szpitalu uniwersyteckim. Równocześnie występowała w znanym zespole teatralnym Second City. Na dużym ekranie zadebiutowała w filmie Barry'ego Levinsona "Rain Man", a następną rolą jaką zagrała była drobna partia przewodniczki po Białym Domu w "Dave".

Ponadto na liście filmów z jej udziałem znajdują się - "Tylko ty" (Only You) Normana Jewisona, "Beethoven", "Beethoven 2", "Jumanji", "Jerry Maguire" z Tomem Cruise i Cubą Gooding Jr. Ostatnio Hunt użyczyła głosu Rosie, jednemu z owadów z filmu wytwórni Disneya "Dawno temu w trawie" (A Bug's Life).

Ponadto wyreżyserowała film z Davidem Duchovny i Minnie Driver "Return To Me" - romans rozgrywający się w rodzinnym mieście Hunt, Chicago.

Data urodzenia

22.09.1964

Miejsce urodzenia

Chicago, Illinois, USA

Reżyser
Scenarzysta
Filmografia

Zielona Mila (1999) (Jan Edgecomb)

Dawno temu w trawie (1998) (Rosie Pajęczyca)

Auta 2 (2011) (Sally Carrera)

Jerry Maguire (1996) (Laurel Boyd)

Wróć do mnie (2000) (Megan Dayton)

Potwory i spółka (2001) (Flint)

Zagubione serca (1999) (Wendy Judd)

Dave (1993) (przewodniczka po Białym Domu)

Beethoven 2 (1993) (Alice Newton)

Rain Man (1988)

Skradzione lato (2002) (Margaret O'Malley)

Historie z metra: Podziemne opowieści (1997) (Fern McDermott "Fern's Heart of Darkness" )

Toy Story 4 (2019) (Laleczka (głos) )

Hurricane Season (2009) (Dyrektorka)

Auta (2006) (Sally Carrera)

Fałszywa dwunastka (2003) (Mary Baker)

Kissing a Fool (1998) (Linda Streicher)

Fałszywa dwunastka 2 (2005)

Walking the Mile (2000) (Siebie)

Only You (1994) (Kate Corvatch)

Jumanji (1995) (Sarah Whittle)

Now and Then (1995) (DeWitt)

Beethoven (1992) (Alice Newton)

Getting Away with Murder (1996) (Gail Holland)

WP
WP
WP