ycipk-3ox9ao
ycipk-3ox9ao

Charles Chaplin - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Lambeth, Londyn

Reżyser:
Scenarzysta:
Filmografia:

Hrabina z Hongkongu (1967)

Gentleman Tramp, The (1975) (siebie)

Brzdąc (1921) (Włóczęga)

Chaplin (1992) (siebie)

Pieskie życie (1918) (Włóczęga)

Cyrk (1928) (Włóczęga)

Iron Sky (2012) (Adenoid Hynkel)

Twenty Minutes of Love (1914)

Star Boarder, The (1914) (Star Boarder)

Masquerader, The (1914) (aktor filmowy)

Mabel at the Wheel (1914) (złoczyńca)

Kid Auto Races at Venice (1914) (włóczęga)

His Trysting Place (1914) (mąż)

Her Friend the Bandit (1914) (bandyta)

Getting Acquainted (1914) (małżonek)

Gentlemen of Nerve (1914) (fanatyk drogowy)

Cruel, Cruel Love (1914) (Lord Helpus)

Caught in the Rain (1914) (kelner)

Between Showers (1914) (Masher)

Film Johnnie, A (1914) (Johnnie)

Knockout, The (1914) (sędzia)

Laughing Gas (1914) (asystent stomatologa)

Dough and Dynamite (1914) (kelner)

Mixed Up (1915) (siebie)

His Regeneration (1915) (klient)

His New Job (1915) (Film Extra)

Night Out, A (1915) (hałaśliwy biesiadnik)

Champion, The (1915) (pretendent)

Tramp, The (1915) (włóczęga)

Work (1915) (asystent)

Bank, The (1915) (stróż)

Shanghaied (1915) (włóczęga)

Night in the Show, A (1915) (pan Pest and pan Rowdy)

Charlie Chaplin's Burlesque on Carmen (1916) (Don Jose)

Police (1916) (włóczęga)

Fireman, The (1916) (strażak)

Count, The (1916) (uczeń krawca)

Essanay-Chaplin Revue of 1916, The (1916) (włóczęga)

Behind the Screen (1916) (dekorator)

Chase Me Charlie (1917) (Charlie)

Immigrant, The (1917)

Adventurer, The (1917) (zbiegły skazaniec)

Bond, The (1918) (siebie)

Shoulder Arms (1918) (rekrut)

Nut, The (1921) (Chaplin impersonator)

Hollywood (1923) (1923) (siebie)

Dusze na sprzedaż (1923) (sławna osobistość)

Paryżanka (1923) (tragarz)

Show People (1928) (siebie)

Dzisiejsze czasy (1936)

Herrliche Zeiten (1950) (siebie)

Król w Nowym Jorku (1957)

When Comedy Was King (1960) (siebie)

Days of Thrills and Laughter (1961) (siebie)

Hitler - eine Karriere (1977) (siebie)

Roaring Twenties, The (1996) (siebie)

Great War, The (1996) (włóczęga)

Zelig (1983) (siebie)

Dyktator (1940)

Those Love Pangs (1914) (Masher)

Recreation (1914) (włóczęga)

Property Man, The (1914) (właściciel)

Mabel`s Strange Predicament (1914) (włóczęga)

Mabel`s Married Life (1914) (mąż)

Mabel`s Busy Day (1914) (Tipsy Nuisance)

His New Profession (1914) (Charlie)

His Musical Career (1914) (wnioskodawca)

Fatal Mallet, The (1914) (starający się)

Face on the Bar Room Floor, The (1914) (artysta)

Busy Day, A (1914) (żona)

Making a Living (1914) (kanciarz)

Tango Tangles (1914) (nietrzeźwy tancerz)

His Favorite Pastime (1914) (pijący)

Rounders, The (1914) (hałaśliwy biesiadnik)

New Janitor, The (1914) (stróż)

His Prehistoric Past (1914) (Pan Weakchin)

Tillie`s Punctured Romance (1914) (Charlie)

In the Park (1915) (Charlie)

Jitney Elopement, A (1915) (starający się)

Woman, A (1915) (dżentelman)

Carmen (1915) (Don Jose)

Floorwalker, The (1916) (włóczęga)

Vagabond, The (1916) (muzyk uliczny)

One A.M. (1916) (nietrzeźwy)

Pawnshop, The (1916) (pracownik lombardu)

Rink, The (1916) (kelner)

Easy Street (1917) (Derelict)

Cure, The (1917) (alkoholik w uzdrowisku)

Dog`s Life, A (1918) (włóczęga)

Triple Trouble (1918) (Janitor)

Idylla na wsi (1919) (złota rączka)

Dzień zabawy (1919)

Idle Class, The (1921) (włóczęga)

Dzień zapłaty (1922) (robotnik)

Pielgrzym (1923)

Circus, The (1928) (włóczęga)

Światła wielkiego miasta (1931)

Golden Age of Comedy, The (1957) (siebie)

Chaplin Revue, The (1959) (narrator)

30 lat śmiechu (1963) (siebie)

Ken Murray Shooting Stars (1979) (on sam)

Światła rampy (1952)

Big Parade of Comedy, The (1964) (siebie)

Gorączka złota (1925)

Pan Verdoux (1947)

Zdjęcie
Podziel się
ycipk-3ox9ao
ycipk-3ox9ao
ycipk-3ox9ao