ycipk-47k1eq
ycipk-47k1eq

David Cross - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Atlanta, Georgia, USA

Scenarzysta:
Filmografia:

Truth About Cats & Dogs, The (1996) (głos w radio)

Amelia Earhart: The Final Flight (1994) (reporter)

Can't Stop Dancing (1999) (Chapman)

Faceci w Czerni (1997) (Morgue Attendant)

Łańcuch szczęścia (2000)

Straszny film 2 (2001)

Faceci w czerni II (2002)

Pootie Tang (2001) (Pootie tang imposter)

Dr Dolittle 2 (2001) (pies)

Ghost World (2001) (Gerrold)

Thin Pink Line, The (1998) (Tommy Dantsbury)

Zakochany bez pamięci (2004) (Rob)

Telemaniak (1996) (sprzedawca)

NewsRadio (1995) (David / Theo)

Taka piękna katastrofa (2012) (Glenn Randolph)

Oliver i przyjaciele () (Narrator)

Archer () (Noah)

Kung Fu Panda: Sekrety Potężnej Piątki (2008) (Żuraw)

Święta, święta i Po (2010) (Crane)

Grand, The (2007) (Larry Schwartzman)

Kill Your Darlings (2013) (Louis Ginsberg)

Futurama: Potwór o miliardzie grzbietów (2008) (Yiyo)

Alvin i wiewiórki 3 3D (2012) (Ian)

Współczesna rodzina () (Duane Bailey)

Terra (2007) (Giddy)

Bogaci bankruci () (Tobias Fünke)

Gdzie indziej jestem (2007) (Allen Ginsberg)

Kung Fu Panda (2008) (Żuraw)

Ciekawski George (2006)

Gdzieś w Luizjanie (2001) (Charlie)

Run Ronnie Run! (2002) (Ronnie Dobbs / Pootie T / Chow Chow)

Megamocny 3D (2011) (Minion)

Alvin i wiewiórki 2 (2009) (Ian Hawke)

Kung Fu Panda 2 3D (2011) (Żuraw)

Year One, The (2009) (Cain)

Alvin i wiewiórki (2007) (Ian)

Szkoła dla łobuzów / School for Scoundrels (2006) (2006) (Ian)

Ona to on (2005) (Dyrektor Gold)

Spisek / Life Without Dick (2001) (2001) (Rex)

Król wzgórza (1993) (Ward Rackley)

Waiting for Guffman (1996) (UFO Expert)

Ben Stiller Show, The (1992) (Boyfriend / Stage Manager)

Destiny Turns on the Radio (1995) (Ralph Dellaposa)

Dr. Katz, Professional Therapist (1995) (David)

Small Soldiers (1998) (Irwin Wayfair)

Sorry to bother you (2018) (Biały głos Cassiusa (głos) )

Zdjęcie
Podziel się

Aktualnie gra w serialu komediowym „Arrested Development”, za który całej obsadzie przyznano dwie nominacje do nagrody Screen Actors Guild. Pracuje także nad komedią kinową „School for Scoundrels” w reżyserii Todda Philipsa i wkrótce będzie go można usłyszeć użyczającego głosu jednej z postaci w filmie dla dzieci „Ciekawski George”. Wystąpił też w takich filmach jak „Zakochany bez pamięci”, przebojowej komedii SF „Faceci w czerni 2”, w „Strasznym filmie 2”, „Ghost World”, „Waiting for Guffman”, „Telemaniak” oraz „Jak pies z kotem”. Pochodzący z Atlanty David Cross rozpoczął karierę komika od występów na scenie w Bostonie, gdzie stworzył Cross Comedy – grupę artystów znanych z rewelacyjnych komediowych przedstawień. Po przeprowadzce do Los Angeles otrzymał nagrodę Emmy za scenariusz „The Ben Stiller Show”. Kiedy pracował nad tym projektem, spotkał Boba Odenkirka, z którym wspólnie stworzyli komediowy program, który następnie przeniesiony został na mały ekran jako „Mr. Show With Bob and David”. W ciągu
czterech lat, kiedy show gościł na ekranach telewizorów , Cross otrzymał dwie nominacje do Emmy za doskonałe scenariusze programu rozrywkowego i muzycznego, oraz nominację do Emmy dla muzyki i tekstów piosenek. Cross grał także gościnnie w wielu serialach i występował we własnym programie „HBO Comedy Half Hour”. Wydał także dwie płyty, z których jedna była nominowana do nagrody Grammy.

ycipk-47k1eq
ycipk-47k1eq