Trwa ładowanie...
d1cup3m
d1cup3m

Dianna Agron - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Savannah, Georgia, USA

Filmografia:

Jestem numerem cztery (2011) (Sarah)

Nie ma mowy! (2015)

Romantics, The (2010) (Minnow)

Porachunki / The Family (2013) (2013) (Belle Blake)

Hunters, The (2011) (Alice)

Shark () (Gia Mellon)

Glee () (Quinn Fabray)

Krok od domu () (Pijana dziewczyna)

Weronika Mars () (Jenny Budosh / Studentka)

Burleska (2011) (Natalie)

Herosi () (Debbie Marshall)

Berlin, I love you (2019) ( Katarina)

Zdjęcie
Podziel się

Amerykańska piosenkarka i aktorka telewizyjna, znana głównie z roli cheerleaderki Quinn Fabray, granej w popularnym musicalowym serialu stacji FOX, „Glee”.

Dianna Charlotte Agron urodziła się 30 kwietnia 1986 roku w Savannah, w stanie Georgia. Jest córką jednego z menadżerów sieci hoteli Hyatt. Uczęszczała do szkoły Burlingame w Kalifornii. Jako dziewczynka uczyła się tańca klasycznego.

Jej debiutem telewizyjnym był gościnny występ w serialu „Krok od domu” w 2006 roku. W tym samym roku zagrała jeszcze w filmie 'After Midnight: Life Behind Bars'. Rok 2007 był dla niej szczególnie ważny, ponieważ pojawiła się w trzech filmach min. w 'Piekle miasta'. Dalsze projekty w których pojawiła się gościnnie to: Wzór, Herosi, Shark oraz Weronika Mars. Zagrała również w mini serialu pt. It's a Mall World wyreżyserowanym przez Milo Ventimiglia.

* Przełomem w jej karierze były występy w 2009 roku w serialu „Glee”.Na przesłuchaniach zaśpiewała klasyczną piosenkę rozsławioną zwłaszcza wykonaniem Franka Sinatry – „Fly Me to the Moon”. Był to strzał w dziesiątkę. Rola Quinn Fabray, rozpieszczonej cheerleaderki o dobrym sercu, zyskała wierne grono fanów oraz przychylność krytyki. *W 2011 roku zagrała w filmie „Jestem numerem cztery” u boku Alexa Pettyfera.

d1cup3m

Dianna uwielbia filmy Tima Burtona. Jest działaczką na rzecz praw zwierząt. Prywatnie spotyka się z aktorem Alexem Pettyferem, którego poznała na planie filmu „Jestem numerem cztery”.

d1cup3m
d1cup3m
d1cup3m