ycipk-33cblb
ycipk-33cblb

Fred Savage - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Chicago, Illinois, USA

Reżyser:

Siostrzyczki (2002)

Chłopiec poznaje świat (1993)

Świat nonsensów u Stevensów ()

Gigantyczny (2008) (Brian)

Filip z przyszłości ()

Oliver i przyjaciele ()

Sons of Tucson ()

Kill grill ()

U nas w Filadelfii ()

Best Friends Forever ()

How To Be a Gentleman ()

Whitney ()

McCarthys. The ()

Zoey 101 ()

Świat Raven ()

Mr. Sunshine ()

Breaking In ()

Dwie spłukane dziewczyny ()

Czarodzieje z Waverly Place ()

Współczesna rodzina ()

Worst Week ()

Obcy w Ameryce ()

Brzydula Betty ()

Hannah Montana ()

Jaskiniowcy ()

Małolaty na obozie (2007) (Charlie Hinton)

Filmografia:

Austin Powers i Złoty Członek (2002) (Numer Trzy, znany także jako „Kret”)

Nieme przyzwolenie (1996) (Bobby Tennison)

Vice Versa (1988) (Charlie Seymour / Marshall Seymour)

Żyć szybko, umierać młodo (2002) (Marc)

Witamy w Mooseport (2004) (Bullard)

Narzeczona dla księcia (1987) (Wnuczek)

Po tamtej stronie (1995) (Danny Martin)

Chłopiec poznaje świat (1993)

Ostatni podryw (2004) (Steven Goodson)

Crumbs () (Mitch)

Kapitan Planeta ()

Prawo i porządek: Sekcja specjalna () (Michael Gardner)

Twilight Zone, The (1985) (Jeff Mattingly)

Morningstar/Eveningstar (1986) (Alan Bishop)

Wszystkiego najlepszego, Bugs! - 50 Lat (1990) (Siebie)

Stan łaski (1990) (pisarz)

Wizard, The (1989) (Corey Woods)

When You Remember Me (1990) (Mike Mills)

Zdjęcie
Podziel się

Pochodzący z przedmieść Chicago Fred Savage pierwszy raz przed kamerą stanął jako kilkulatek, biorąc udział w szeregu reklamówek. W kinie zadebiutował w 1986 roku rolą w disneyowskim filmie „Chłopiec, który potrafił latać”. Światową sławę przyniosła mu rola Kevina Arnolda w kręconym w latach 1988 – 1993 serialu „Cudowne lata”. Dorosła kariera Freda toczyła się ze zmiennym szczęściem. Ostatnio Savage pojawił się w filmach „Austin Powers i złoty członek”, "The Rules of Attraction", a także „Confessions of a Dangerous Mind” – reżyserskim debiucie George’a Clooneya.

(zdj. AFP)

ycipk-33cblb
ycipk-33cblb
ycipk-33cblb