Trwa ładowanie...
d2ofkq3
d2ofkq3

Greta Gerwig - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Sacramento, USA

Scenarzysta:
Filmografia:

Artur (2011) (Naomi Quinn)

Zakochani w Rzymie (2012) (Sally)

Lola Versus (2012) (Lola)

Plan Maggie (2016) (Maggie)

Greenberg (2010) (Florence Marr)

Side by Side (2012) ((ona sama))

Frances Ha (2012) (Frances)

Corrections, The ()

Baghead (2008) (Michelle)

Lady Bird (2017)

Zdjęcie
Podziel się

Greta Gerwig zaczynała jako scenarzystka, od produkcji niezależnych: HANNAH WCHODZI PO SCHODACH i NOCE I WEEKENDY. Zwróciła na siebie uwagę krytyków i widzów na całym świecie dzięki swojej pierwszej współpracy z Noah Baumbachem. Za rolę w filmie GREENBERG, w którym występowała razem z Benem Stillerem, otrzymała nominację do Gotham Award oraz Independent Spirit Awards. Po tym sukcesie, jej kariera nabrała tempa. Zagrała w komercyjnych produkcjach - ARTUR, gdzie partnerowała Hellen Mirren i Russelowi Brandowi oraz SEX STORY z Natalie Portman i Ashtonem Kutcherem. Główne role w komediach LOLA VERSUS i PANNICE W OPAŁACH oraz występ w komedii Woody’ego Allena ZAKOCHANI W RZYMIE potwierdziły jej miejsce wśród najciekawszych i najbardziej obiecujących aktorek młodego pokolenia.

d2ofkq3
d2ofkq3