ycipk-4hzvwp
ycipk-4hzvwp

Hailee Steinfeld - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Thousand Oaks, Kalifornia, USA

Filmografia:

Gra Endera (2013) (Petra Arkanian)

Pitch Perfect 2 (2015) (Emily)

Barely Lethal (2014) (Megan Walsh)

Romeo and Juliet (2013) (Julia)

Sons of Tucson () (Bethany)

Zacznijmy od nowa (2013) (Violet)

72 godziny (2014) (Zoey Renner)

Summer Camp (2010) (Shayna Matson)

Prawdziwe męstwo (2010) (Mattie Ross)

Spider-man Uniwersum (2018) ( Gwen Stacy (głos) )

Bumblebee (2018) ( Charlie)

Zdjęcie
Podziel się

Kilka tygodni po swoich czternastych urodzinach, Hailee Steinfeld otrzymała nominację do Oscara za wybitną, debiutancką kreację w głośnym filmie braci Coen „Prawdziwe męstwo”, w którym zagrała u boku Jeffa Bridgesa i Matta Damona. Rola Mattie przyniosła jej dziesiątki nagród od krajowych i zagranicznych stowarzyszeń krytyków filmowych.

Młoda, pochodząca z Południowej Kalifornii aktorka bardzo starannie dobiera sobie role, wykazując się wyczuciem prawdziwego weterana branży filmowej. Zagrała Julię w najnowszej adaptacji dramatu Szekspira „Romeo i Julia” (reż. Carlo Carlei), na podstawie scenariusza Juliana Fellowesa („Downton Abbey”). Można ją było również podziwiać w długo wyczekiwanej ekranizacji książki Orsona Scotta Carda „Gra Endera” (reż. Gavin Hood). Steinfeld wcieliła się w postać Petry Arkanian; na ekranie partnerowali jej Harrison Ford, Ben Kingsley oraz Viola Davis.

ycipk-4hzvwp
ycipk-4hzvwp
ycipk-4hzvwp