Trwa ładowanie...
d1uzhah
d1uzhah

Jacek Wójcicki

Najnowsze informacje
5.0
(1 głos)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Kraków

Filmografia:

Korczak (1990) (Wychowanek Korczaka, bojowiec Bundu)

Opowieść Harleya (1987) (Igorek)

Kanclerz (1989) (Arcyksiążę Maksymilian)

Łowca. Ostatnie starcie (1993) (Tadeusz Zieliński Guido, sprzedawca gier komputerowych)

Lista Schindlera (1993) (Henryk Rosner)

Podwójne życie Weroniki (1991)

W środku Europy (1990) (Chaimek)

Ostatni dzwonek (1986) (1986) (Świerzyński Świr)

Białe małżeństwo (1992) (Śpiewak)

Zdjęcie

Ukończył Wydział Aktorski w Państwowej Wyższej Szkole Teatralnej w Krakowie. Występuje w teatrze (w latach 1982-1991 w Teatrze Słowackiego w Krakowie), filmach, serialach, kabaretach (w Piwnicy pod Baranami oraz w latach 1992-1997 w Kabarecie Olgi Lipińskiej jako Pan Jacek) i programie dla dzieci Budzik (TVP1) jako Pan Tenorek. Wykonuje piosenki filmowe i serialowe (Szpital na perypetiach, Konie apokalipsy, Ostatni dzwonek).Nagrodzony na Przeglądzie Piosenki Aktorskiej we Wrocławiu (1986) i Krajowym Festiwalu Polskiej Piosenki w Opolu (1987).

d1uzhah
d1uzhah
d1uzhah
d1uzhah