ycipk-pfan4j
ycipk-pfan4j

Joanna Kulig - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Krynica Górska

Filmografia:

Los numeros (2010) (Sylwia)

Wałęsa. Człowiek z nadziei (2013)

Maraton tańca (2010) (Agnieszka)

Kobieta z piątej dzielnicy (2011) (Anna)

Zagubiony czas (2011) (Magdalena Limonowska)

Hansel i Gretel: Łowcy czarownic (2012) (Czerwonowłosa Czarownica)

Niewinne (2015)

Pitbull. Niebezpieczne kobiety (2016)

Warsaw by Night (2014) (Kobieta)

Disco Polo (2015)

Facet (nie)potrzebny od zaraz (2014) (Patrycja, przyjaciółka Zosi)

Ida (2013) (Wokalistka)

Kumba (2013) (Fifi)

Zambezia (2012) (Żona Neville'a)

Nieulotne (2012) (Marta)

Na krawędzi ()

Sponsoring (2011) (Alicja)

Szpilki na Giewoncie () (Wiktoria (Wika) Bura)

Milion Dolarów (2010) (Zuzanna)

Ojciec Mateusz () (Dorota Mielnicka)

Trzeci oficer () (Halina)

Janosik. Prawdziwa historia (2009)

Czas honoru () ('Mucha', członek oddziału Bronka)

Teraz albo nigdy! () (Zyta)

Ekipa () (Magdalena Nowasz)

Środa, czwartek rano (2006) (Teresa)

Zimna wojna (2018) (Zula)

Kler (2018)

7 uczuć (2018) (Mama Gosi)

Miłość jest wszystkim (2018) (Magda)

Ja teraz kłamię (2019) ( Agentka )

Zdjęcie
Podziel się

Aktorka filmowa i teatralna. Wokalistka.

Urodziła się 24 czerwca 1982 w Krynicy Zdrój. Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej im. Ludwiga Solskiego w Krakowie, którą ukończyła w 2007 r. jako aktorka dramatyczna ze specjalizacją wokalno - estradową. W latach 2007-08 współpracowała ze Starym Teatrem w Krakowie.

W 1998 wygrała program „Szansa na sukces” wykonując piosenkę Grzegorza Turnaua „Między ciszą a ciszą” co zaowocowało współpracą przy kolejnej płycie artysty "Liryka".

Na dużym ekranie pierwszy raz pojawiła się w debiutanckim filmie Grzegorza Packa „Środa czwartek rano”. Za tę rolę otrzymała nagrodę Prezydenta Gdyni za debiut aktorski na Festiwal Polskich Filmów Fabularnych oraz nagrodę za debiut aktorski w głównej roli kobiecej na Koszalińskim Festiwalu Debiutów Filmowych „Młodzi i Film”.

ycipk-pfan4j

W roku 2009 otrzymała nagrodę za najlepszą rolę kobiecą na 9. Festiwalu Teatrów Telewizji „Dwa Teatry” w spektaklu TV „Doktor Halina” w reż. Marcina Wrony.

ycipk-pfan4j
ycipk-pfan4j