ycipk-4bdv1j
ycipk-4bdv1j

Joel Kinnaman - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
ycipk-4bdv1j

Urodzony w 1979 roku Joel Kinnaman jest synem Szwedki i Amerykanina. Jedna z jego sióstr jest aktorką i zagrała m.in. w słynnym filmie Lasse Hallströma „Moje pieskie życie”. To ona wciągnęła Joela do filmu. Jako dziesięciolatek Kinnaman przez rok występował w serialu „Storstad”. Potem na kilka lat zrezygnował z aktorstwa, ale wrócił do niego przed dwudziestką. Jest absolwentem prestiżowej Szwedzkiej Akademii Dramatu w Malmö w 2007 roku. Brał udział w wielu filmach, serialach, występował też na scenie („Zbrodnia i kara”). Obecnie robi zawrotną karierę w Hollywood, do czego przyczyniły się jego znakomita gra w „Szybkim cashu”, znajomość z Daniélem Espinosą i świetny angielski (Joel jest dwujęzyczny).

ycipk-4bdv1j
Filmografia

Szybki Cash (2010) (Johan 'JW' Westlund)

Najczarniejsza godzina 3D (2011) (Skyler)

Safe House (2012) (Keller)

Lola Versus (2012) (Luke)

System (Child 44) (2015) (Vasili)

Szybki cash 2 (2012) (Johan 'JW' Westlund)

RoboCop (2013) (RoboCop)

The Killing: Dochodzenie () (Stephen Holder)

Nocny pościg (2015) (Mike Conlon)

Altered Carbon ()

ycipk-4bdv1j
ycipk-4bdv1j