Trwa ładowanie...
d3jegra
d3jegra

Josh Duhamel - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

1972-11-14

Filmografia:

Sylwester w Nowym Jorku (2011) (Sam)

Movie 43 (2012)

Wygraj randkę (2004) (Tad Hamilton)

Transformers: Ostatni rycerz (2017)

Battle Creek () (Detektyw Milton Chamberlain)

Romantics, The (2010) (Tom McDevon)

Fire with Fire (2012) (Jeremy Coleman)

Pewnego razu w Rzymie (2009) (Nick Beamon)

Las Vegas () (Danny McCoy)

Transformers (2007) (Captain Lennox)

Och, życie! (2010) (Eric Messer)

Transformers 3 3D (2011) (William Lennox)

Transformers: Zemsta upadłych (2009) (Major William Lennox)

Turistas (2006) (Alex)

Twój Simon (2018) ( Jack Spier )

Zdjęcie
Podziel się

Amerykański aktor telewizyjny i filmowy, model. W roku 2004 znalazł się na liście pięćdziesięciu najpiękniejszych ludzi świata magazynu „People”.

Josh Duhamel (właściwie Joshua David Duhamel) urodził się 14 listopada 1972 roku w Minot, w stanie Dakota Północna w Stanach Zjednoczonych. Jest synem Larry'ego Davida Duhamela (sprzedawcy) i Lindy (nauczycielki). Jego rodzice rozstali się, gdy był mały. Josh dorastał u boku matki i dwóch sióstr, Ashley i Jennifer.

W młodości chciał zostać dentystą, więc studiował biologię na Minot State University. Zrezygnował jednak z zawodu stomatologa i rozpoczął karierę modela. Występował w reklamach i pozował do gazet oraz albumów.

* Swoją pierwszą pracę na planie otrzymał przy produkcji adaptacji powieści Oscara Wilde’a „Portret Doriana Graya”,* w której zagrał rolę tytułową. Po zakończeniu zdjęć przeniósł się do Nowego Jorku, aby dołączyć do obsady emitowanego przez stację ABC serialu telewizyjnego „All My Children”. Za rolę Leo du Presa trzy razy z rzędu otrzymał nominacje do Daytime Emmy Award w kategorii najlepszy aktor filmowy w serialu dramatycznym. Nagrodę zdobył w roku 2002.

d3jegra

Uhonorowany przez magazyn „People” tytułem jednego z 50 najpiękniejszych ludzi świata Duhamel otrzymał rolę Danny’ego McCoya w serialu dramatycznym „Las Vegas”, emitowanym przez NBC. Na planie partnerował mu James Caan. Inne filmy z udziałem Duhamela to wielkie przeboje kasowe „Transformers” i „Transformers 2: Zemsta upadłych”. W 2006 roku wystąpił w horrorze „Turistas”, a w 2004 roku zagrał główną rolę w komedii „Wygraj randkę”.

W 2011 roku zagrał w „Transformers 3 Michaela Baya”, a także u boku Katie Holmes i Any Paquin w „The Romantics”, którego premiera miała miejsce na festiwalu filmowym w Sundance. Wcześniej zagrał w komedii rodzinnej „Ramona i Beezus” i w „Pewnego razu w Rzymie”.

Od lipca 2005 jest związany z wokalistką Fergie. Para wzięła ślub 10 stycznia 2009 roku. Zamieszkali w Nowym Jorku.

d3jegra
d3jegra