Trwa ładowanie...
d2l31yh

Karl Malden

Najnowsze informacje
4.9
(7 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Chicago, Illinois, USA

Filmografia:

Nevada Smith (1966) (Tom Fitch)

Ulice San Francisco () (Mike Stone)

Na nabrzeżu (1954) (ojciec Barry)

Dwa oblicza zemsty (1961) (szeryf Dad Longworth)

Ptasznik z Alcatraz (1962) (Harvey Shoemaker)

Patton (1970) (Gen. Omar N. Bradley)

Meteor (1979) (Harry Sherwood)

Billion Dollar Brain (1967) (Leo Newbigen)

Wyznaję (1953) (inspektor Larrue)

Rewolwerowiec (1950) (Mac)

Tramwaj zwany pożądaniem (1951) (Harold 'Mitch' Mitchell)

Wszystkie mu ulegają (1962) (Ralph Willart)

Baby Doll (1956) (Archie Lee Meighan)

Drzewo powieszonych (1959) (Frenchy Plante)

Jesień Czejenów (1964) (kapitan Oscar Wessels)

Kiss of Death (1947) (Sgt. William Cullen)

d2l31yh

Malden, którego matka była Czeszką, a ojciec Serbem, urodził się w 1912 roku w Chicago jako Mladen Sekulovich. W latach 1989-1992 przewodniczył Amerykańskiej Akademii Filmowej.

d2l31yh
d2l31yh
d2l31yh
d2l31yh