ycipk-1qrryt
ycipk-1qrryt

Lance Reddick - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Baltimore, stan Maryland, USA

Filmografia:

Marzyłam o Afryce (2000) (Simon)

Stan oblężenia (1998) (Agent FBI Floyd Rose)

Nikomu ani słowa (2001) (Arnie)

Gość (2014) (Major Carver)

John Wick (2014) (Kierownik hotelu / Charon)

Nieugięty (2009) (The Black Man)

Świat w płomieniach (2013) (Pułkownik Janowitz)

Oz () (Desmond Mobay)

Ulice Nowego Jorku () (Oscar Griffin)

Won't Back Down (2012) (Charles Alberts)

Tron: Rebelia () (Cutler)

Fringe: Na granicy światów () (Phillip Broyles)

Prawo ulicy () (Cedric Daniels)

Jonah Hex (2010) (Smith)

Brudna robota (2006) (Manning)

John Wick 2 (2017) (Charon)

The Domestics (2018) ( Nathan Wood )

John Wick 3 (2019) (Charon)

Świat w ogniu (2019) ( Szlachcic )

Lance Reddick na panelu serialu Fringe Wikimedia Commons - Uznanie Autorstwa CC BY
Podziel się

Lance Reddick – kariera

Lance Reddick urodził się w 1962 roku w Baltimore, USA. Jest aktorem i producentem, występował w filmach takich jak „Świat w płomieniach” (2013), „Gość” (2014) czy „John Wick”(2014). Lance Reddick grał w wielu popularnych i nagradzanych serialach, jak choćby „Prawo ulicy”, „Fringe: Na granicy światów” czy emitowany od 2014 roku „Bosch”. Lance Reddick podkładał głos w grach komputerowych „Payday 2”, „Destiny” i „Horizon: Zero Dawn”. Był też producentem filmu krótkometrażowego „Spoken Word” (2016) i thrillera „St. Sebastian”, a także w serii sci-fi „Dr0ne” (2012).

Lance Reddick – życie osobiste

Lance Reddick skończył dwa kierunki studiów w USA – kierunek muzyczny w The Eastman School of Music w Rochester, a także aktorstwo w The Yale School of Drama w New Haven. Od czerwca 2011 roku żoną Lance'a Reddicka jest Stephanie Day .

ycipk-1qrryt

Lance Reddick – nagrody

Lance Reddick otrzymał trzy nominacje do nagrody Saturna – dwie za rolę Phillipa Broylesa w serialu „Fringe: Na granicy światów”, a jedną za jego jego występ jako Irvin Irving w serialu „Bosch”.

Lance Reddick – ciekawostki

  • W 2003 roku Jay Z i Beyonce wypuścili teledysk „03 Bonnie & Clyde”, w którym wystąpił Lance Reddick.
  • Lance Reddick często wciela się w role postaci z autorytetem.
  • * Lance Reddick zagrał w sztuce* Augusta Wilsona „Seven Guitars” wystawianej w Nowym Jorku.
ycipk-1qrryt
ycipk-1qrryt
ycipk-1qrryt