WP
WP

Lech Dyblik - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
WP

Absolwent PWST w Krakowie. W latach 1981-1987 aktor Teatru Narodowego. Na dużym ekranie zadebiutował w 1982 roku w filmie „Noc poślubna w biały dzień”. Z Wojciechem Smarzowskim pracował przy wszystkich jego filmach od czasu „Wesela”.

WP
Data urodzenia

30.08.1956

Miejsce urodzenia

Złocieniec, Polska

Filmografia

Róża (2011) (Woźniak)

Bebok (2010)

Przedwiośnie (2001) (Recepcjonista w Hotelu Europejskim)

Drogówka (2013) (Maślanka)

ToTuToTam (2002)

Show (2003) (Euzebiusz)

Prawo ojca (1999) (pijany chłop)

Kiler (1997) (Wstrętny)

Cynga (1991)

Cudzoziemiec (2003) (Brian)

Pręgi (2004) (grabarz)

Wesele (2004) (2004) (Wujek Edek Wąs)

Zerwany (2003) (palacz w domu dziecka)

Na krawędzi nocy (1983) (Sawicki)

Pod Mocnym Aniołem (2014) (Przodownik)

Kameleon (serial) () (Drwal)

Pierwszy milion (serial) () (Człowiek Sztaby)

Ziarno prawdy (2015) (Gąsiorowski)

Ogniem i mieczem (serial) () (Anton Tatarczuk)

Dziki 2. Pojedynek () (Smutny)

Antyterapia (2012) (Czesław)

Fenomen (2010) (Bezdomny)

Ojciec Mateusz () (Więzień - malarz)

Przybyli ułani (2005)

Wszystko będzie dobrze (2006) (Wiesiu)

Skarb sekretarza (2000) (Mafioso Boria)

Przedwiośnie (serial) () (Recepcjonista w Hotelu Europejskim)

Dom zły (2008) (Zajdel)

Kratka (1996) (Sprzedawca żetonów)

Teraz ja (2005)

Wiedźmin (serial) () (Torque)

Na bank się uda (2019) (Chudy)

WP
WP