WP
WP

Marcin Sosnowski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
WP

Polski aktor teatralny i dubbingowy oraz reżyser. Absolwent PWST w Krakowie.

W 1971 roku, rok po ukończeniu studiów został laureatem nagrody Złotego Ekranu w kategorii: program rozrywkowy za "Spotkania z Balladą".

Data urodzenia

26.07.1952

Miejsce urodzenia

Warszawa

Filmografia

Wszystko, co najważniejsze... (1992) (futurysta na przyjęciu u Boguckiego)

Dorastanie (1987) (Bogusław Tomal)

Stuart Malutki 2 (2002) (Tata)

Polonia Restituta (1980) (Kazimierz Sosnkowski)

Pierwszy milion (2000) (Ryszard ''sztaba'')

Mała Syrenka (1989) (król Olimpii)

Chip i Dale Brygada RR () (Spaślak / Kapitan piratów)

Boża podszewka II () (Dyrektor z gimnazjum)

Kacze opowieści () (Czyngis Chan)

Kaczor Dodgers () (Nastek Kanasta)

Polonia Restituta (serial) () (Kazimierz Sosnkowski)

Wielka bitwa Asteriksa (1989)

Pensjonat pod Różą () (Andrzej Rowicki)

Wodzirej (1977) (kolega Niny)

Ocalić miasto (1976) (Niemiec wynoszący obrazy)

W środku Europy (1990) (Cherubin)

Polski Crash (1993) (Mirek Słowik)

Do krwi ostatniej (1978)

Jak narkotyk (1999) (lekarz)

Pięć minut przed gwizdkiem (1988) (''handlarz nóg'')

Rodziców nie ma w domu (1998) (dzielnicowy)

Blisko, coraz bliżej (1986) (Józef)

Młode wilki (1995) (Lolo)

Stuart Malutki 3: Trochę natury (2004) (Pan Malutki (dubbing))

WP
WP
WP