ycipk-1hebt2
ycipk-1hebt2

Mieczysław Czechowicz - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Lublin, Polska

Filmografia:

Nie lubię poniedziałku (1971) (złodziej)

Podróże Pana Kleksa (1985) (król Apolinary Baj)

Poszukiwany, poszukiwana (1972) (pan 'profesor')

Piątka z ulicy Barskiej (1953) (murarz)

Motyle (1972) (Mietek)

Zginął pies (1976) (Złodziej jamniczki Gapci)

Rodzina Milcarków (1962) (Hyzik)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa () (Teofil Bossman)

Szkice warszawskie (1969) (Henio)

Janosik (serial) () (Hrabia Horvath)

Mężczyźni na wyspie (1962) (Franek)

Szatan z 7-ej klasy (1960) (Bandyta)

Przygody Misia Uszatka () (narrator)

Tysiąc talarów (1959) (Bandyta)

Mąż swojej żony (1960) (trener Mamczyk)

Żona dla Australijczyka (1963) (kapitan Klemens)

Barwy walki (1965) (Waluś)

Zdjęcie
Podziel się

Mieczysław Czechowicz był polskim aktorem teatralnym, kabaretowym, filmowym, a także telewizyjnym. W 1954 ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną. Można go było podziwiać w takich produkcjach jak: "Nie lubię poniedziałku", "Nie ma róży bez ognia", "Janosik", "Poszukiwany, poszukiwana", "Szatan z siódmej klasy", "Czterej pancerni i pies", "Wojna domowa", "Chłopi", "Lalka" czy "Zmiennicy". Aktor zmarł 14 września 1991 roku w Warszawie.

ycipk-1hebt2
ycipk-1hebt2