Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Oliver Platt - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
Qaqwqwrqw

Jest synem dyplomaty. Dzieciństwo spędził w stolicy Stanów Zjednoczonych - Waszyngtonie, Azji oraz na środkowym wschodzie. W 1983 ukończył Wydział Dramatu na Uniwersytecie w Tufts.

Qaqwqwrqw
Data urodzenia

12.01.1960

Miejsce urodzenia

Washington D.C., USA

Filmografia

Człowiek przyszłości (1999) (Rupert Burns)

Krytyczna Decyzja (1996) (Cahill)

Niemoralna propozycja (1993) (Jeremy)

Trzej Muszkieterowie (1993) (Porthos)

Temp, The (1993) (Jack Hartsell)

Lake Placid (1999) (Hector Cyr)

Benny i Joon (1993) (Eric)

Dr Dolittle (1998) (Dr. Mark Weller)

Kibice do dzieła! (2000) (Jimmy King)

Charlie Cykor (2000) (Fulvio Nesstra)

Diggstown (1992) (Fitz)

Queens Supreme (2003) (sędzia Jack Moran)

Nikomu ani słowa (2001)

Senator Bulworth (1998) (Dennis Murphy)

Zigzag (2002) (Toad)

Pocztówki znad krawedzi (1990) (Neil Bleene)

Linia życia (1990) (Randy Steckle)

Pracująca Dziewczyna (1988) (Lutz)

Married to the Mob (1988) (Ed Benitez)

Hope Springs (2003) (Doug Reed)

Miasteczko Cut Bank (2014) (Joe Barrett)

Szef (2014) (Ramsey Michel)

Czarnoksiężnik z Oz: Powrót Dorotki (2013) (Mądra sowa)

Wyrok za prawdę (2014) (Jerry Ceppos)

Loverboy (2005) (Pan Pomeroy)

Daj, proszę (2010) (Alex)

Córka mojego kumpla (2011) (Terry Ostroff)

Słowo na R () (Paul)

Frost/Nixon (2008) (Bob Zelnick)

Chłopiec z Marsa (2007) (Jeff)

Huff () (Russell Tupper)

Kinsey (2004) (Herman Wells)

Wizyta u April (2003) (Jim Burns)

X-Men: Pierwsza klasa (2011) (Mężczyzna w czerni)

Miłość i inne używki (2010) (Bruce Jackson)

Year One, The (2009) (Kaznodzieja)

2012 (2009) (Carl Anheuser)

Casanova (2005) (Paprizzio)

Tall Tale (1995) (Paul Bunyan)

Infiltrator, The (1995) (Yaron)

Dangerous Beauty (1998) (Maffio Venier)

Simon Birch (1998) (Ben Goodrich)

Czas Zabijania (1996) (Harry Rex Vonner)

Ash Wednesday (2002) (Moran)

Crusoe (1989) (Mr. Newby)

Funny Bones (1995) (Tommy Fawkes)

Cinderelmo (1999) (Fairy Godperson)

Beethoven (1992) (Harvey)

Big Night (1996) (współpracownik)

Impostors, The (1998) (Maurice)

Troje do tanga (1999) (Peter Steinberg)

Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw