WP
WP

Shailene Woodley - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
WP

Krytycy bardzo ją chwalą i piszą, że wyróżnia się na tle innych nastoletnich gwiazdek. W 2008 roku „Entertainment Weekly” przyznało jej wyróżnienie dla jednej z najbardziej wybijających się młodych gwiazd – wyróżniono też Roberta Pattinsona i Kat Dennings. Woodley zaczęła grać jako pięciolatka. Zaczynała od reklam, a pierwszą rolę w fimlie zagrała w 1999 roku – wystąpiła w produkcji „W poszukiwaniach ojca”. Na swoim koncie ma udział w takich filmach jak „Wspólny dom”, „Once Upon a Mattress”, „Przygoda Felicity” czy "Niezgodna". Prócz aktorstwa pasjonuje się ekologią i działa charytatywnie. Pomaga St Jude’s Children’s Research Hospital i Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation.

WP
Data urodzenia

15.01.1991

Miejsce urodzenia

Simi Valley, Kalifornia, USA

Filmografia

Spadkobiercy (2011) (Alexandra King)

Niesamowity Spider-Man 2 (2014) (Mary Jane Watson)

Seria Niezgodna: Wierna (2016)

Snowden (2015)

Allegiant: Part 1 (2016) (Beatrice 'Tris' Prior)

Zbuntowana (2015) (Beatrice)

White Bird in a Blizzard (2014) (Kat Connor)

Inside Edition () (Ona sama)

Gwiazd naszych wina (2014) (Hazel Grace Lancaster)

Dramatyczny lot (2007) (Maya Bender)

Niezgodna (2014) (Beatrice Tris Prior)

Spectacular Now, The (2013) (Aimee Finicky)

41 dni nadziei (2018) ( Tami Oldham )

Wielkie kłamstewka ()

WP
WP