WP
WP

Tadeusz Huk - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
WP

Aktor teatralny, filmowy i telewizyjny. W 1970 roku ukończył z wyróżnieniem Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Krakowie. Od 1974 roku jest aktorem Teatru Starego w Krakowie. Wcielił się w ponad sto ról teatralnych, filmowych i telewizyjnych. Wielokrotnie nagradzany. Aktorstwo to zaledwie jeden z jego talentów – w wolnym czasie pisze sztuki teatralne i może wróci do malarstwa…

WP
Data urodzenia

01.05.1948

Miejsce urodzenia

Kraków

Filmografia

Chłopaki nie płaczą (2000)

Demony wojny według Goi (1998)

Danton (1983)

Poranek Kojota (2001)

Aktorzy prowincjonalni (1978) (Krzysztof)

Wszyscy święci (2002) (Jan, syn Marii)

Gwiazda Piołun (1988) (Mężczyzna)

Kapitał, czyli jak zrobić pieniądze w Polsce (1989) (docent Kasiński)

Świnka (1990) (William Holding)

Amator (1979) (Lekarz dyżurny)

Gorączka (1981) (1981) ('Chemik')

Operacja Samum (1999)

Julia () (Tadeusz Janicki)

Piggate (1990)

Oko cyklonu (1989) (pułkownik Otto von Schramm vel kapitan Schmidt)

Tylko miłość () (Aleks)

Eragon (2006) (Brom)

Wodzirej (1977) (fotograf)

Skarb sekretarza (2000) (wiceminister Kowal)

Dublerzy (2006) (Agent Berkowitz)

Psy (1992) (Marian Wielki Słaby)

WP
WP