Trwa ładowanie...
d1lc5r5
d1lc5r5

Telly Savalas

Najnowsze informacje
4.6
(137 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Garden City, Long Island, New York, USA

Filmografia:

Backfire (1995)

Kojak: Trzeba być ślepym (1990) (Inspektor Theo Kojak)

Hollywood Detective, The (1989)

Kojak (1989) (Kojak)

Kojak: Ariana (1989) (Inspektor Theo Kojak)

Kojak: Fatal Flaw (1989) (Theo Kojak)

Kojak: The Belarus File (1985) (porucznik Theo Kojak)

Cartier Affair, The (1984) (Phil Drexler)

My Palikari (1982)

Prawo Hellingera (1981)

Alcatraz: The Whole Shocking Story (1980) (Cretzer)

French Atlantic Affair, The (1979) (Craig Dunleavy)

Po tragedii Posejdona (1979) (Stefan Svevo)

Border, The (1979) (Cooper)

Capricorn One (1978) (Albain)

Beyond Reason (1977)

Inside Out (1975) (Harry Morgan)

Desafío de Pancho Villa, El (1975)

Casa dell`esorcismo, La (1974) (Leandre)

Visions... (1972) (porucznik Phil Keegan)

Assassino... è al telefono, L (1972) (Ranko)

Horror Express (1972) (Kazak)

J. and S. - storia criminale del far west (1972) (Sheriff Franciscus)

Senza ragione (1972) (Memphis)

Pretty Maids All in a Row (1971) (Sam Surcher)

Miasto przemocy (1970) (Weber)

Land Raiders (1969) (Vince Carden)

Sol Madrid (1968) (Emil Dietrich)

Karate Killers, The (1967) (Count de Fanzini)

Cosa Nostra, Arch Enemy of the FBI (1967) (Ed Clementi)

Beau Geste (1966) (Sergeant Major Dagineau)

John Goldfarb, Please Come Home (1965) (Harem recruiter)

New Interns, The (1964) (Riccio)

Fanfare for a Death Scene (1964)

Love Is a Ball (1963) (Gump)

Man from the Diner`s Club, The (1963) (Ronald)

Johnny Cool (1963) (Vince Santangelo)

Młodzi dzicy (1961) (Gunderson)

Acapulco (1961) (Carver)

Assassination Bureau, The (1969) (Lord Bostwick)

W Tajnej Służbie Jej Królewskiej Mości (1969) (Ernst Stavro Blofeld)

Buona Sera, Mrs. Campbell (1968) (Walter Braddock)

Bitwa o Ardeny (1965) (Guffy)

Wyścig Cannonball 2 (1984) (Hymie Kaplan)

Rose Against the Odds (1995) (George Parnassus)

Mind Twister (1994) (Richard Howland)

Kojak: Kwiaty dla Matty'ego (1990) (Inspektor Theo Kojak)

Kojak - za każdą cenę (1990) (Inspektor Theo Kojak)

Faceless (1988) (Terry Hallen)

Dirty Dozen: The Fatal Mission, The (1988) (Major Wright)

Dirty Dozen: The Deadly Mission, The (1987) (Major Wright)

Kojak: The Price of Justice (1987) (Kojak)

GoBots: Battle of the Rock Lords (1986) (Magmar)

Alice in Wonderland (1985) (Chesire Cat)

Oszustwo (1982)

Silent Rebellion (1982)

Escape to Athena (1979) (Zeno)

Crime Boss (1976)

Joys (1976)

Zabójcza siła (1976) (Webb)

She Cried Murder (1973) (Inspector Joe Brody)

Porucznik Kojak i mordercy z Harlemu (1973) (Theo Kojack)

Familiari delle vittime non saranno avvertiti, I (1972)

Pancho Villa (1972) (Pancho Villa)

Ragione per vivere e una per morire, Una (1972) (Ward)

Mongo`s Back in Town (1971) (Pete Tolstad)

Clay Pigeon (1971) (Redford)

Town Called Hell, A (1971) (Don Carlos)

Crooks and Coronets (1969) (Herbie Haseler)

Czyngis-chan (1965) (Shan)

Przylądek strachu (1962) (1962) (Charles Sievers)

Interns, The (1962) (Riccio)

Scalphunters, The (1968) (Jim Howie)

Mackenna's Gold (1969) (Sergeant Tibbs)

Ptasznik z Alcatraz (1962) (Feto Gomez)

Wątła nić (1965) (Joe Coburn)

Największa historia wszystkich czasów (1965) (Pontius Pilate)

Parszywa dwunastka (1967) (Archer Maggott)

Muppet Movie, The (1979) (El Sleezo Tough)

Złoto dla zuchwałych (1970) (Duży Joe)

Mad Dog Coll (1961) (porucznik Dawson)

Zdjęcie
Zdjęcie

Aristotle Savalas (1925-1994), amerykański aktor filmowy pochodzenia greckiego. Studiował w Columbia University w Nowym Jorku. W czasie II wojny światowej służył w wojsku, potem pracował w telewizji jako reżyser i producent, od 1959 jako aktor. Popularność zyskał w roli nowojorskiego detektywa w serialu Kojak.

d1lc5r5

d1lc5r5
d1lc5r5
d1lc5r5