ycipk-1k1kyq
ycipk-1k1kyq

Teri Hatcher - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Palo Alto, Kalifornia

Filmografia:

Jutro nie umiera nigdy (1997) (Paris Carver)

Straight Talk (1992) (Janice)

Więźniowie nieba (1996) (Claudette Rocque)

Tango i Cash (1989) (Katherine Tango)

Gorączka wyborcza (2000) (Shawna Morgan)

Babka z zakalcem (1991) (Ariel Maloney)

Mali Agenci (2001) (Ms. Gradenko)

Dwa dni z życia doliny (1996) (Becky Foxx)

Samoloty 2 (2014) (Dottie)

Wskrzeszenie Mistrza (2007) (Andrea Flak)

Samoloty (2013) (Dottie)

MacGyver () (Penny Parker)

Koralina i Tajemnicze Drzwi 3D (2009) (mama Koraliny)

Gotowe na wszystko () (Susan Mayer)

Martwa dziewczyna (1996)

Zdjęcie
Podziel się

Amerykańska aktorka telewizyjna i filmowa, gwiazda popularnego serialu „Gotowe na wszystko”.

Urodziła się 8 grudnia 1964 roku w Palo Alto w Kalifornii. Jej dziecięcą pasją był taniec. Ucząc się aktorstwa w American Conservatory Theater in San Francisco, jednocześnie próbowała swoich sił na politechnice, gdzie nawet przez pewien czas uczęszczała. Zdolności do nauk ścisłych odziedziczyła zapewne po ojcu – fizyku nuklearnym.

Chociaż szeroki rozgłos zdobyła dopiero niedawno, dzięki roli Susan w popularnym serialu, ma na koncie wiele wcześniejszych ról telewizyjnych i filmowych. Żadna z nich jednak nie zaabsorbowała uwagi widzów i producentów tak bardzo, jak wyżej wspomniana.

Karierę zaczynała od występów w reklamach. Debiutem na małym ekranie była rola w „Statku miłości” (1985-86). Oprócz tego, gościnnie pojawiła się na planie takich produkcji, jak „MacGyver”, „Murphy Brown”, „Prawnicy z miasta aniołów”, czy „Star Trek”.

ycipk-1k1kyq

Debiutem filmowym Hatcher był występ w komedii „Kawał kina” (1989). Jeszcze w tym samym roku miała okazję zagrać u boku Sylvestra Stallone i Kurta Russella w sensacyjnym filmie „Tango i Cash”.

Do momentu pierwszej, przełomowej, jeśli chodzi o popularność wśród amerykańskiej widowni, roli Lois Lane w serialu akcji sci-fi „Nowe przygody Supermana”, gdzie w latach 1993-97 grała jedną z głównych ról, wystąpiła w niewielkich rolach w mniej znaczących produkcjach, takich jak m.in. komedie „Prosto z mostu” (1992) z Dolly Parton, „Babka z zakalcem”(1991), „Rozgniatacz mózgów” (1993), czy telewizyjny thriller Billa Condona „Śmierć w jeziorze” (1991).

Z filmowych ról „doby Supermana”, na pewno warto wspomnieć o thrillerze „Więźniowie nieba” (1996), gdzie pojawiła się obok Aleka Baldwina, zaś przede wszystkim o występie w jednej z części przygód o agencie 007 – „Jutro nie umiera nigdy” (1997) z Piercem Brosnanem.

W 1999 roku stworzyła chwaloną przez krytyków kreację sceniczną w kolejnej reedycji słynnego musicalu „Cabaret”, w którym zagrała rolę Sally Bowles.

Później pojawiła się m.in. w familijnym filmie Roberta Rodrigueza „Mali agenci” (2001), gdzie dołączyła do prawdziwie gwiazdorskiej obsady oraz w niemiecko - amerykańskim thrillerze „Projekt: „Momentum” (2003).

ycipk-1k1kyq

Gdy otrzymała angaż do roli Susan Mayer, jednej z pięciu „Gotowych na wszystko” (2004-2008).

Kiedy w 2005 roku cztery z pięciu głównych bohaterek serialu (z wyjątkiem Evy Longorii) nominowano do Złotego Globu, to właśnie Hatcher, jako jedyna, zgarnęła statuetkę. Do nagrody nominowana była ponownie w 2006 roku. W 2005 otrzymała też nominację do Emmy i Satellite Award. W 2010 roku wystąpiła gościnnie w serialu "Tajemnice Smallville" jako Ella Lane, matka Lois.

ycipk-1k1kyq
ycipk-1k1kyq
ycipk-1k1kyq