ycipk-19kat2
ycipk-19kat2

Tim Guinee - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...

Tim Guinee urodził się w Los Angeles. Jest środkowym dzieckiem, ma trzech braci i dwie siostry. Wychowywał się w Illinois i Texasie. Uczęszczał do Houston High School na kierunku Performing Arts. Zaczął także występować w teatrze w Huston, ale potem wyjechał do Nowego Jorku uczyć się w American Academy of Dramatic Arts. Zadebiutował po ukończeniu North Carolina School of the Arts. Podczas pracy nad filmem "Showtime's Lily Dale" poznał swoją żonę, Daisy Foote.

Data urodzenia

18.11.1962

Miejsce urodzenia

Los Angeles, California, USA

Filmografia

Blade - wieczny łowca (1998) (Dr. Curtis Webb)

Jeden dzień z życia pewnej pary (1994) (Jesse Moran)

Pomiędzy niebem i ziemią (1993) (Młody sierżant)

Impostor - test na człowieczeństwo (2002)

Łowcy wampirów (1998)

Skrawki życia (1995) (młody Dean)

Woda dla słoni (2011) (Diamond Joe)

Follow the River (1995) (Will)

Queen (1993) (Wesley)

Niezwykłe życie Timothy Greena (2011) (Marty Rader)

Mission of the Shark: The Saga of the U.S.S. Indianapolis (1991) (Dobson)

Tai-Pan (1986) (Culum Struan)

Personal Velocity: Three Portraits (2002)

Duke of Groove (1995) (Let)

Szalona odwaga (1996) (Rady)

Płonąca pułapka (2004) (Tony Corrigan)

Once Around (1991) (Peter Hedges)

Po tamtej stronie (1995) (Kapral Charles Pendelton)

Night We Never Met, The (1993) (Kenneth)

Lincoln (1988) (1988) (Pułkownik Elmer Ellsworth)

Poziom 9 () (Detektyw John Burrows)

Pułapki umysłu () (Tom Shelby)

Homeland () (Scott Ryan)

Hell On Wheels () (Collis Huntington)

Wybrani () (Mark Lawson)

Miami Medical () (Jackson)

Zagubiony pokój () (Eddie McCleister)

Trauma () (Officer Lyons)

Skrzydlate cienie (2008) (Aaron Hagen)

Prywatne życie Pippy Lee (2009) (Des)

Promised Land (2012) (Drew)

Najemnicy (1994) (Ocker)

Córka mojego kumpla (2011) (Roger)

Cyrus (2010) (Roger)

Zabójcze umysły () (Joe Muller)

Żona idealna () (Andrew Wiley)

Kamuflaż () (Roy Gaskin)

Gwiezdne Wrota (serial) () (Tomin)

Fringe: Na granicy światów () (Rick Pearce)

Synekdocha, Nowy Jork (2008) (aktor)

Ocalić Grace () (Kirby)

Eli Stone () (Andrew Carlisle)

Life: Życie () (Gus Wilvern)

Terminator: Kroniki Sary Connor () (Burke Daniels)

Damages: Układy () (Jake Stahl)

Zaklinacz dusz () (Charlie Filbert)

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas () (Ojciec Frank Berlin)

Bez skazy () (Joel Seabrook)

Iron Man (2008) (Major Allen)

Trawka () (Dr. Dan Cornish)

Elvis - zanim został królem (2005) (Sam Phillips)

24 godziny (serial) () (Ken Dellao)

Knightwatch () (Kurt)

Daybreak (1993) (Oficer OHH)

Chain of Desire (1992) (Ken)

Black Day Blue Night (1995) (Bo Schrag)

Magia kłamstwa ()

Castle () (Andrew Haynes)

Stargate: The Ark of Truth (2008) (Tomin)

Mentalista () (Tag Randolph)

Światła stadionów (serial) () (Seth)

Iron Man 2 (2010) (major Allen)

Prywatna praktyka () (Seth)

Podkomisarz Brenda Johnson () (Sam Dodson)

Skazani na niewiność () (Richard Rocca)

Bez śladu () (Andrew Reynolds)

CSI: Kryminalne zagadki Miami () (Carl Dawson)

Spenser: For Hire (1985) (Kevin Moran)

Silver Strand (1995) (Lance Surrey)

Pompatus of Love, The (1996) (Runyon)

Vietnam War Story II (1988)

Powrót Bena (2018) (Phil)

ycipk-19kat2
ycipk-19kat2
ycipk-19kat2