ycipk-6592wp
ycipk-6592wp

Zoe Kazan - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Los Angeles, Kalifornia, USA

Scenarzysta:
Filmografia:

August (1996) (Pracownica Gala)

SzczęścieDziękujęProszęWięcej (2010) (Mary Catherine)

Nie cierpię walentynek (2009) (Tammy Greenwood)

Słowo na M (2013) (Chantry)

Sierpień (2008) (Pracownica Gala)

Ruby Sparks (2012) (Ruby)

To skomplikowane (2009) (Gabby)

Droga do szczęścia (2008) (Maureen Grube)

Rodzina Savage (2007) (Studentka)

W dolinie Elah (2007) (Angie)

Znudzony na śmierć () (Nina)

Ja i Orson Welles (2008) (Gretta Alder)

Słaby punkt (2007) (Mona)

I tak cię kocham (2017)

Kraina wielkiego nieba (2018)

Ballada o Busterze Scruggsie (2018) (Alice Longabaugh "The Gal Who Got Rattled" (segment) )

Kroniki Times Square ()

Zdjęcie
Podziel się

Jej dziadkiem był znakomity amerykański reżyser, Elia Kazan. Zoe od dziecka była więc pod silnym wpływem kina. Absolwentka Uniwersytetu Yale i aktywna uczestniczka rozwoju Broadwayu, zaczęła również pojawiać się w filmach fabularnych. Wystąpiła m.in. w filmach "Rodzina Savage", "W dolinie Elah", "Droga do szczęścia" i "To skomplikowane".

ycipk-6592wp
ycipk-6592wp