Trwa ładowanie...
ycipk-ff7gbx
ycipk-ff7gbx

Amber Tamblyn - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Santa Monica, Kalifornia, USA

Filmografia:

Ponad wszelką wątpliwość (2009) (Ella Crystal)

127 godzin (2010) (Megan)

Django (2012) (2012) (Córka syna rewolwerowca)

The Ring (2002)

10 minut później: Trąbka (2002) (Kate)

Komisariat drugi () (Detektyw Casey Shraeger)

Główna ulica (2010) (Mary Saunders)

Stowarzyszenie wędrujących dżinsów 2 (2008) (Tibby)

Klątwa 2 (2006) (Aubrey)

Boston Public () (Melissa Campbell)

Live Nude Girls (1995) (Młoda Jill)

Winda (2008) (Claudia)

Joan z Arkadii () (Joan Girardi)

Bez śladu () (Clare Metcalf)

CSI: Kryminalne zagadki Miami () (starszy kadet Valerie Barreiro)

Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów (2005) (Tibby)

Buffy postrach wampirów (1992) (Janice)

Zdjęcie
Podziel się

Amber Rose Tamblyn urodziła się w 1983 roku w Santa Monica, Kalifornia. Została zauważona przez agenta w wieku 10 lat po występie w przedstawieniu "Pippi Longstocking". Debiutowała w filmach "Live Nude Girls" oraz "Johnny Mysto: Boy Wizard". Zabłysnęła i stała się rozpoznawalna po roli Emily Bowen-Quartermaine w popularnej operze mydlanej "General Hospital". Grała w tym serialu w latach 1995-2001. Jest córką aktora Russa Tamblyna, a jej matka Bonnie zajmuje się śpiewaniem. Amber w wolnych chwilach pisze poezję i niektóre jej utwory zostały opublikowane w San Francisco publications, Cups and Poetry USA. Interesuje się śpiewem, tańcem i teatrem. W latach 2003-2005 była gwiazdą serialu „Joan z Arkadii”. Ostatnio wystąpiła w filmie "Stowarzyszenie Wędrujących Dżinsów".

ycipk-ff7gbx
ycipk-ff7gbx