Trwa ładowanie...
drj0xkj
drj0xkj

David Morse

Najnowsze informacje
4.6
(59 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Hamilton, Massachusetts, USA

Filmografia:

Zielona Mila (1999) (Brutus)

Negocjator (1998) (Adam Beck)

Indian Runner, The (1991) (Joe Roberts)

Tańcząc w ciemnościach (2000) (Bill)

12 małp (1995) (dr Peters)

Przynęta (2000) (Edgar Clenteen)

Dowód życia (2000) (Peter Bowman)

Kraina wiecznego szczęścia (2001)

Slaughter Rule, The (2001)

Abraham and Mary Lincoln: A House Divided (2001) (Abraham Lincoln)

Diary of a City Priest (2000) (Ojciec MacName)

A.W.O.L. (1999) (Marquette)

Legend of Pig Eye, The (1998)

Taming Power of the Small, The (1995)

Magic Kid II (1994) (Jack)

Big Wave Dave`s (1993) (Dave Bell)

Cross of Fire (1989)

Downpayment on Murder (1987) (Detektyw Jackson)

Our Family Business (1981) (Phil)

Wariatka z Alabamy (1999) (Dove)

Ucieczka gangstera (1994) (1994) (Jim Deer Jackson)

Godziny rozpaczy (1990) (Albert)

Prototype (1983) (Michael)

Obsesja (1995) (John Booth)

Krytyczna terapia (1996) (Frank Hare)

Twierdza (1996) (Major Tom Baxter)

Długi pocałunek na dobranoc (1996) (Luke (A.K.A. Daedalus))

World War Z (2013) (Były agent CIA)

Męskie opowieści (1991) (Tom)

Wydział zabójstw Baltimore (1993)

George B. (1998) (George)

Tecumseh: The Last Warrior (1995) (Galloway)

Action Man (1995)

Miracle on Interstate 880 (1993) (Dr. Jim Betts)

Dead Ahead: The Exxon Valdez Disaster (1992) (Rick Steiner)

Krzyk na pustkowiu (1990) (Pete)

Brotherhood of the Rose (1989) (Remus)

Winnie (1988) (Thomas)

Personal Foul (1987)

When Dreams Come True (1985) (Robert Wynton)

Shattered Vows (1984) (ojciec Tim)

Friday the 13th (1987)

Kontakt (1997) (Ted Arroway)

Langoliery / Pożeracze czasu (1995) (Brian Engle)

Wstrząs (2016) (Mike Webster)

Rogi (2013) (Dale Williams)

Szanghaj (2010) (Richard Astor)

Yellow (2012) (Psycholog)

Dolina iluzji (2005) (Wade)

Treme () (Porucznik Terry Colson)

McCanick (2013) (Eugene Mack McCanick)

Hounddog (2007) (ojciec)

Mother and Child (2009) (Tom)

Spotkanie / Collaborator (2011) (2011) (Gus)

The Hurt Locker. W pułapce wojny (2008) (Pułkownik Reed)

16 przecznic (2006) (Frank Nugent)

Tales from the Crypt (1989)

John Adams () (George Washington)

Ocaleni (2008)

Wyścig marzeń (2005) (Palmer)

Murder Live! (1997) (Frank McGrath)

Six Against the Rock (1987) (Marvin Hubbard)

Inside Moves (1980) (Jerry Maxwell)

Powrót Maxa Dugana (1983)

Synalek (1993) (Jack)

SeaQuest DSV (1993)

Zdjęcie

Z równym powodzeniem występuje w filmach, telewizji i teatrze. Debiutował filmem Richarda Donnera "Inside Moves".
Udział w nagrodzonej Pulitzerem sztuce Pauli Vogel "How I learned to drive", przyniósł aktorowi liczne nagrody, w tym DramaLogue Award, the Lucille Lortel Award, the Drama Desk Award i the Obie.
Jest członkiem Boston Repertory Company i zagrał w ponad tzrydziestu przedstawieniach trupy w okresie 1971-77.

drj0xkj
drj0xkj
drj0xkj
drj0xkj