Trwa ładowanie...
dobcpq5
dobcpq5

Krystyna Janda

Najnowsze informacje
4.2
(670 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Starachowice, Polska

Reżyser:
Scenarzysta:
Filmografia:

Dekalog, pięć (1988) (Dorota Geller)

Bez znieczulenia (1978) (Agata)

Człowiek z żelaza (1981) (Agnieszka)

Bestia (1978) (Anna)

Wojna światów - następne stulecie (1981) (Gea/żona Idema)

Weiser (2000) (Elka)

Przedwiośnie (2001) (Jadwiga Barykowa, matka Cezarego)

Człowiek z marmuru (1976) (Agnieszka)

Bulle & das Mädchen, Der (1984) (Gerlinde)

Kuchnia polska (film) (1991) (Margaret Szymanko)

Na srebrnym globie (1987) (Aza)

Krótki film o zabijaniu (1987) (Dorota)

Życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową (2000) (Anka)

Żółty szalik (2000) (kobieta)

Superprodukcja (2002) (siebie)

Pestka (1995) (Agata)

Przesłuchanie (1982) (Antonina)

Matka swojej matki (1996) (Ewa)

Zwolnieni z życia (1992) (Francuzka)

W zawieszeniu (1986) (Anna)

Stan wewnętrzny (1983) (Ewa)

Kochankowie mojej mamy (1985) (matka)

Tato (1995) (Magda)

Panie Dulskie (2015)

Pani z przedszkola (2014) (babcia)

Kuchnia polska (serial) () (Margaret Szymanko)

Niepisane prawa (1996) (Halina)

Sponsoring (2011) (Matka Alicji)

Dyrygent (1979) (Marta)

Ryś (2006) (Wiadro)

Parę osób, mały czas (2005) (Jadwiga Stańczakowa)

Wróżby kumaka (2005) (Aleksandra Piątkowska)

Dekalog, dwa (1988) (Dorota)

O-Bi, O-Ba. Koniec cywilizacji (1984) (Gea)

Bez tajemnic () (Barbara)

Przedwiośnie (serial) () (Jadwiga Barykowa)

Rewers (2009) (matka Sabiny)

Tatarak (2008) (Marta/ Aktorka)

Pani Bovary to ja (1977) (Krystyna)

Golem (1979) (Rozyna)

Granica (1978) (Elzbieta Biecka)

Espion, leve-toi (1981) (Anna Gretz)

Bella Donna (1983) (Lena)

Blaßblaue Frauenschrift, Eine (1984) (Amelie Tachezy)

Ostatni rozdział (1997) (pani Leduroy)

Doktor Murek (1979) (Arletka)

Stan posiadania (1989) (Julia)

Zielony ptak (1980)

Glut (1985) (Anna)

Vertiges (1985) (Maria)

Laputa (1986) (Malgorzata)

Wilder Westen, inclusive (1988) (Marianne)

Große Bellheim, Der (1992) (Frau Bellheim)

Mefisto (1981) (Barbara Bruckner)

Juliusz (2018) (Gwiazda)

Zdjęcie
Zdjęcie
dobcpq5
dobcpq5

dobcpq5
dobcpq5
dobcpq5