ycipk-41du4r
ycipk-41du4r

Lucyna Malec - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Bielsko-Biała

Filmografia:

Mój Nikifor (2004) (Hanna Włosińska)

Pan Popper i jego pingwiny (2011) (Amanda)

Święta krowa (2012) (Izabela)

Serce do walki (2011)

Kosmiczny mecz (1996) (Kanarek Tweety, Kosmita)

Niesamowity Spider-Man 2 (2014)

Flintstonowie () (Betty Rubble)

Kacze opowieści () (Dyzio)

12 prac Asterixa (1976) (plotkująca urzędniczka)

Timon i Pumba () (Aligator Pumba Junior / Nefu)

Hrabia Kaczula ()

Był sobie człowiek () (Księżniczka / przeciwniczka Robespierre'a)

Bulionerzy () (Grażyna Nowik)

Ojciec Mateusz () (Monika Bulzacka)

Noc w muzeum (2006) (Rebecca)

Szkoła uwodzenia Czesława M. (2016)

Goofy na wakacjach (1995) (Stacey)

Niesamowity Spider-Man (2012) (Helen Stacy)

Doręczyciel () (Marysia)

Jak pies z kotem (2018) (Renia)

Zdjęcie
Podziel się

Polska aktorka teatralna i filmowa. W 1989 roku uzyskała dyplom Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Warszawie.

Jej debiut filmowy to epizodyczne role w serialach "Czterdziestolatek. 20 lat później" oraz "W labiryncie".

W pamięci wielu osób pozostanie jej rola nierozgarniętej, głupiutkiej aktorki w komedii Jacka Bromskiego "Dzieci i ryby".

Brała udział w Komicznym Odcinku Cyklicznym (KOC), gdzie partnerowała Grzegorzowi Wasowskiemu i Sławomirowi Szczęśniakowi.

ycipk-41du4r

Pierwszą dużą rolę na dużym ekranie zagrała u Krzysztofa Krauzego w nagradzanym na wielu festiwalach filmie "Mój Nikifor". Wcieliła się tam w postać żony głównego bohatera, która nie akceptowała przyjaźni swojego męża z Nikiforem.

Od 2004 roku można ją zobaczyć w sitcomie "Bulionerzy", gdzie gra jedną z głównych ról.

Na stałe zagościła także w innym popularnym serialu telewizyjnym - w "Na Wspólnej".

Użyczała często swojego głosu w dubbingu - m.in. Betty Ruble w kreskówce "Flintstonowie", Krowie w "Krowie i Kurczaku" i Noddy'emu w "Noddym".

Lucyna Malec na stałe związana jest z Teatrem Kwadrat.

ycipk-41du4r
ycipk-41du4r
ycipk-41du4r