ycipk-4k0vtu
ycipk-4k0vtu

Paweł Szczesny - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Czernikowo, Polska

Filmografia:

Dawno temu w trawie (1998) (Hopper)

Safari 3D (2010)

Giganci ze stali (2011)

Jest jak jest (1994) (Członek szajki złodziei samochodów)

Droga do El Dorado (2000) (Tzekel-Kan)

Heca w Zoo (2011) (Słoń Barry)

Muppety (2011) (Misiek)

Prawie jak gladiator (2012) (Cezar Domicjan)

Ralph Demolka (2012) (Duncan)

Asterix i Obelix - Misja Kleopatra (2002)

Mali agenci 2 - wyspa marzeń (2002)

Turbo (2013) (Angelo)

Nocne Graffiti (1996) (Bronio, człowiek Nowaka)

Scooby-Doo 2: Potwory na gigancie (2004)

Operacja Koza (1999) (Pielęgniarz w szpitalu psychiatrycznym)

Artur i Minimki 3. Dwa światy (2010)

Złomka bujdy na resorach (2010)

Herkules (1997) (Hades)

The Grinch - świąt nie będzie (2000) (May Who)

Wiedźmin (2001) (rzeźnik)

Król Lew 3: Hakuna Matata (2004) (różne głosy)

Mali Agenci (2001) (Felix)

Tam i z powrotem (2001) (Karciarz)

Tytus, Romek i A'Tomek wśród złodziei marzeń (2002) (Profesor Talent)

8. Mila (2002) (Paul)

Księga dżungli 2 (2003)

Marszałek Piłsudski (2001) (Nagrywający głos Piłsudskiego)

Mój brat niedźwiedź (2003) (Niedźwiedź / Misie / Chester / Gęsi / Wojownik / Plemię)

Żony ze Stepford (2004)

Marzenia do spełnienia (2001) (Notariusz)

Światło odbite (1989) (Wojtuszek)

Sprawa kobiet (1982) (Menel)

Shrek 2 (2004) (Wielkie Ciastko)

Wakacje Mikołajka (2014) (Kłusownik)

Skubani (2013) (Breadford)

Robosapien (2013) (Pilot śmigłowca / Narrator reklamówki Kinetechu)

Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster () (Czesiek)

Delgo (2008) (Król Zahn)

Leci królik () (Wielki Nos / Eric / Sejf Reggie)

Redakai: W poszukiwaniu Kairu () (Bash)

Przygoda z piratami (2001)

Przygoda w Paryżu (2011) (Maynott)

Scooby-Doo () (Simon Stinky)

Flintstonowie ()

Tajemniczy Sobotowie () (Dr Lancaster / Kamienna Lemuriańska Twarz)

Transformers Prime () (Megatron)

Pingwiny z Madagaskaru: Misja Świąteczna (2005)

Tarzan. Król dżungli (2013)

Pogromczynie mitów () (Ankietowany)

Scooby Doo i najeźdźcy z kosmosu (2000) (kosmita/strażnik MP)

Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz (2014)

Dziupla Cezara () (Sprzedawca)

Pierwszy milion (serial) () (Kobierzycki)

Mulan 2 (2004)

Barbie i Trzy Muszkieterki (2009) (Filip)

Shrek ma wielkie oczy (2010)

Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości (2012) (Generał)

Teczki (2007) (Poseł Henryk Gorzkiewicz)

Szóstka w pracy () (różne głosy)

Awatar: Legenda Aanga () (kapitan strażników więzienia)

Łakomstwa Endemita (2014)

Aparatka () (Gary)

Muppety: Poza Prawem (2014)

My Little Pony: Przyjaźń to magia () (Smok / Filthy Rich)

Honor dla niezaawansowanych () (Inspektor policji)

Maska (serial) () (Burmistrz)

Timon i Pumba () (Wieloryb Lester / Wampir Wil Gacek / Dżin z patyka / Duch świąt / Lew Haimli / Kapitan Ahab / Reginald / Słoń / Gazeciarz)

Hrabia Kaczula () (Metalstein / Mieskaniec z wioski / Kapitan Blemo / Mikołaj / Kosmita z planety Blearg)

Jednostka przygotowawcza (2009)

Liga Młodych () (Aquaman / Sportsmaster / Sensei)

Program ochrony księżniczek (2009)

RajUstopy (2005) (Dyrektor banku)

Lego Przygoda (2014)

Avengers: Potęga i moc () (Thunderball / Carl Creel / Absorbujący / MODOK)

Żółwik Sammy 2 (2012) (Mewa)

Siła wyższa () (Urzędnik)

Przepis na życie () (Pacjent Andrzeja)

Zakochany wilczek 3D (2010)

Zaplątani (2010)

Piraci! (2012) (Król piratów)

Madagaskar 3 (2012) (Włoski policjant)

Avengers 3D (2012) (Policjant / Kongresmen / Agent Tarczy / Naukowiec, który odnalazł Rogersa)

Garfield: Koty górą (2009)

Alicja w Krainie Czarów (2010) (2010)

Hannah Montana Film (2009)

Jak ukraść księżyc (2010)

Nasza niania jest agentem (2010)

Tajemnica Rajskiego Wzgórza (2008)

Prawdziwa historia Kota w Butach (2009) (Król)

Ojciec Mateusz () (Dyrektor Suchan)

High School Musical 3: Ostatnia klasa (2008)

Hotel dla psów (2009)

Harry Potter i Insygnia Śmierci: część I (2010)

Wyspa Nim (2008)

Planeta 51 (2009)

Shrek Forever (2010) (Żwirek)

Wiedźmy () (Tadeusz Struś)

Kocham Klarę () (Rzeźnik Waldek)

Złoty kompas (2007)

Na fali (2007) (Reggie Belafonte)

Kung Fu Panda (2008)

Krowy na wypasie (2006) (Świnia)

Wojownicze Żółwie Ninja (2007)

Alex Rider: Misja Stormbreaker (2006) (Smithers)

Shrek Trzeci (2007)

Auta (2006) (Edek / Mario Andretti)

Dżungla (2006) (Treser)

Na Wspólnej () (Mirek Zawadzki, klient Ewy / Marian Gajny)

Pensjonat pod Różą () (Notariusz)

Poza zasięgiem (2004) (Policjant Władek Machowski)

Oda do radości (2005) (Ochroniarz na osiedlu)

Szeregowiec Dolot (2005)

Przygody Lisa Urwisa (2004) (Niedźwiedź)

Plebania () (Ogrodnik)

Glina () (Radny Wrzosek)

Camera Cafe () (Antyterrorysta)

Fałszywa dwunastka (2003)

Kasia i Tomek () (Fachowiec)

Happy Wkręt (2007) (Amigo / kucharz okrętowy)

Miasteczko (2000) (2000) (Jabłoński, przedstawiciel Agencji)

Prosto w serce () (Kierownik budowy)

Mysi agenci (2008) (Pan Gunther)

Ekstradycja () (Oficer UOP)

Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II (2011)

Legendy sowiego królestwa: Strażnicy Ga'Hoole (2010)

1920 Bitwa Warszawska (2011) (różne głosy)

Belcanto (2009) (Sprzedawca cukierków)

Ludzie Chudego () (Szef gangu)

Czarodziejka Lili, smok i magiczna księga (2009) (Serafim)

Artur ratuje Gwiazdkę (2011) (Mikołaj)

Megamocny 3D (2011) (Burmistrz)

Rango (2011)

Opowieść wigilijna / A Christmas Carol (2009) (2009)

Kung Fu Panda 2 3D (2011) (Ojciec Po)

Góra Czarownic (2009)

Smerfy 3D (2011)

Pada Shrek (2007) (Jedna z myszy)

Garfield: festyn humoru (2008) (Eli)

Księżniczka i żaba (2009)

Generał Nil (2008) (Mężczyzna handlujący papierosami)

Wyprawa na Księżyc 3D (2008) (Mucha)

Jak wytresować smoka (2009)

Lucky Luke na Dzikim Zachodzie (2007) (Barman)

Odlot (2009) (Brygadzista Tom)

Czas honoru () (Jan Żabkowski)

Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów (2008) (Ziro)

Dzielny Despero (2008) (Gregory)

Hotel Transylwania (2012)

Magiczna kostka (2006) (Dżin)

Potwory kontra Obcy (2009)

Hannah Montana () (Albert Dontzig)

Don Chichot (2007) (Ramirez zwany Globusem)

Kroniki Spiderwick (2008) (Kierowca)

Speed Racer (2008)

Koń wodny. Legenda głębin (2007)

Ratatuj (2007) (Pompidou)

Most do Terabithii (2007)

Film o pszczołach (2007) (Buzzwell)

Wpuszczony w kanał (2006) (Chlorian)

Asterix i Wikingowie (2006) (Automatiks)

Księżniczka na ziarnku grochu (2002) (Bamber)

Wallace i Gromit: klątwa królika (2005) (Pan Grządka)

Kryminalni () (Roman Pacyk)

Wiedźmin (serial) () (rzeźnik)

Zespół adwokacki (1994) (Policjant poszukujący zbiegłego z więzienia Marka)

Symetria (2003) (Pedofil)

Piotruś Pan (2003) (Morgan Lufcik / Piraci)

Mali Agenci 3D (2003)

Uprowadzona księżniczka (2018) (Radosław)

Kopciuszek. Historia prawdziwa (2018) (Gruba Mysz (polski dubbing))

Mirai (2018) ( Dziadek (polski dubbing) )

O psie, który wrócił do domu (2019) (Teo)

Sekretny świat kotów (2018) (Dyrektor huty)

Zdjęcie
Podziel się

Paweł Szczesny urodził się 21 maja 1963 roku w miejscowości Czernikowo. Ukończył Państwową Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie (1986r.). Zadebiutował w marcu 1987 na scenie Warszawskiego Teatru Współczesnego w głośnej inscenizacji "Mistrza i Małgorzaty". Z teatrem tym związany był do 1992 roku. W stołecznym Teatrze Nowym grał do 1996 roku. Stworzył tam między innymi niezapomnianą kreację Wokulskiego w przedstawieniu "Lalka&" w reż. A. Hanuszkiewicza, a także Zbyszka w "Moralności Pani Dulskiej". Kolejno współpracował z Teatrem Studio i Rozmaitości. Paweł Szczesny występował w wielu popularnych serialach telewizyjnych. Na stałe współpracuje z kilkoma studiami dubbingowymi współtworząc polskie wersje językowe filmów i seriali.

ycipk-4k0vtu
ycipk-4k0vtu