Trwa ładowanie...
d2fdie8
d2fdie8

Rebecca Romijn - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Berkeley, California, USA

Filmografia:

Austin Powers 2: Szpieg, który nie umiera nigdy (1999) (Siebie)

Rollerball (2002) (Aurora)

X-Men 2 (2003) (Mystique/Raven Darkholme)

Good Deeds (2012) (Heidi)

Femme Fatale (2002) (Laure Ash)

Simone (2002) (Faith)

X-Men (2000) (Mystique/Raven Darkholme)

Godsend (2004) (Jessie Duncan)

X-Men: Ostatni bastion (2006) (Raven Darkholme / Mystique)

Eastwick () (Roxie Torcoletti)

Possessing Piper Rose (2011) (Joanna Maxwell)

Człowiek z miasta (2006) (Nina Giamoro)

Brzydula Betty () (Alexis Meade)

X-Men: Pierwsza klasa (2011) (Raven / Mystique)

Chuck () (Robin Cunnings)

Stażystka (2000)

Dirty Work (1998) (Bearded Lady)

Punisher (2004) (Joan)

Bibliotekarze ()

Zdjęcie
Podziel się

REBECCA ROMIJN-STAMOS(Zdj. AFP) karierę zaczynała jako modelka w Europie, dokąd wyjechała podczas przerwy semestralnej w czasie studiów w University of California w Santa Cruz. Prowadziła program "House of Style" w MTV, który przyniósł jej sporą popularność. Potwierdziły ją role w serialach TV "Przyjaciele" i "Ja się zastrzelę".

Rebecca Romijn-Stamos najbardziej znana jest widzom z roli Mystic w „X-Men” Briana Singera. Urodziła się w Berkeley w Kalifornii w 1972 roku. Jej ojciec, Holender, był tapicerem a matka, Amerykanka z holenderskimi korzeniami, była profesorem angielskiej literatury. Rebecca ukończyła szkołę średnią w Berkeley a później rozpoczęła studia muzyczne na Uniwersytecie Santa Cruz. W 1995 roku przyjaciółka skontaktowała ja z agencją modelek. Jej kariera rozpoczęła się szybko od okładki w magazynie „Elle”. Przez ponad 2 lata pracowała w Paryżu. W tym czasie jej zdjęcia ukazywały się w największych magazynach, takich jak: „Cosmopolitan”, „Sports Illustrated” (sławna kolekcja kostiumów kapielowych), „Marie Claire”, „Glamour”, „FHM” „GQ”, "Shape". Magazyn „People” umieścił ją wśród 50 najpiękniejszych ludzi świata a „GQ” w 1997 i 1999 roku wybrał ją na Kobietę Roku. W 1998 roku prowadziła w amerykańskiej MTV program o modzie zatytułowany „House of styles”. Doceniano jej urok, poczucie humoru i elegancję. W 1999 roku
magazyn „People” umiescił ja na liście 40 najbardziej fascynujących gwiazd telewizji. W tym samym roku zadebiutowała w jednym z odcinków „Przyjaciół”. Zagrała siebie w w filmie „Austin Powers: szpieg, który nie umiera nigdy” i wcieliła się w postać Kimberly Hefner w telewizyjnej produkcji „Hefner, The Man Who Loved Women”. W 2000 roku zagrała Mystic w „X-Men” u boku Hugh Jackama, Patricka Stewarta i Iana MCKellena.

Jest żoną aktora Johna Stamosa. Zagrała także w remake’u „Rollerball” w reżyserii Johna McTiernana, w którym wcieliła się w rolę Aurory u boku Chrisa Kleina i Jeana Reno.

d2fdie8
d2fdie8
d2fdie8