Trwa ładowanie...
ycipk-1or3a7
ycipk-1or3a7

Stephen Moyer - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Brentwood, Anglia, Wielka Brytania

Reżyser:

Czysta krew ()

Filmografia:

Uprising (2001) (Kazik Rotem)

Zatrute pióro (2000)

Księżniczka złodziei (2001) (Książe Philip)

Druga twarz (2011) (Brad)

Zabójcze sąsiedztwo (2010) (Josh)

Devil's Knot (2013) (John Fogelman)

Ksiądz 3D (2010) (Owen Pace)

Starter Wife, The () (Sam)

Undiscovered (2005) (Mick Benson)

Ultraviolet (2006) (Jack Beresford)

88 minut (2007) (Guy LaForge)

Prince Valiant (1997) (Książę Waleczny)

Waking the Dead (2000) (Steven Hunt)

The Gifted: Naznaczeni ()

Zdjęcie
Podziel się

Stephen Moyer urodził się 11 października 1969 roku w Brentwood w hrabstwie Essex. Uczył się w szkole St. Martin, ukończył London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Pierwsze kroki jako aktor stawiał na deskach teatrów Brentwood i Chelmsford w Essex. Współpracował również z Young Vic Theatre, w którym zagrał w rockowej operze "The Iron Man" oraz z Oxford Stage Company, gdzie wystąpił w w dramacie Szekspira "Romeo i Julia". Grał również w "Columbus and the Discovery of Japan" oraz w sztuce "The Thebans". Przez kilka lat był związany z Channel 4 i grał w serialach telewizyjnych. Jego kinowym debiutem była rola tytułowego bohatera w "Księciu Walecznym" ("Prince Valiant"), w którym partnerowała mu Katherine Heigl.

ycipk-1or3a7
ycipk-1or3a7