ycipk-8sf6ka
ycipk-8sf6ka

Waldemar Krzystek - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Swobnica, Polska

Reżyser:

Nie ma zmiłuj (2000) (Aneta)

Zwolnieni z życia (1992) (Francuzka)

W zawieszeniu (1986) (Anna)

Fotograf (2014) (Kasia Przybylska)

Anna German. Tajemnica Białego Anioła ()

Mała Moskwa (serial) ()

Mała Moskwa (2008) (dziewczyna na cmentarzu)

Powinowactwo (1984)

Polska śmierć (1994) (koleżanka)

80 milionów (2011) (major Bagiński)

Sprawiedliwi ()

Ostatni prom (1989) (Kapitan promu)

Scenarzysta:

Nie ma zmiłuj (2000) (Aneta)

Zwolnieni z życia (1992) (Francuzka)

W zawieszeniu (1986) (Anna)

Fotograf (2014) (Kasia Przybylska)

Mała Moskwa (2008) (dziewczyna na cmentarzu)

80 milionów (2011) (major Bagiński)

Ostatni prom (1989) (Kapitan promu)

Filmografia:

Nie ma zmiłuj (2000) (reżyseria, scenariusz)

Zwolnieni z życia (1992) (reżyseria, scenariusz, dialogi)

W zawieszeniu (1986) (reżyseria, scenariusz)

Kocham kino (1987) (1987)

Polska śmierć (1994) (reżyseria, scenariusz)

80 milionów (2011) (major Bagiński)

Życie jak poker (1998) (reżyseria)

Opowieści niesamowite (1984) (1984) (reżyseria, scenariusz)

Zdjęcie
Podziel się

Jest reżyserem, scenarzystą. Ukończył filologię polską na Uniwersytecie Wrocławskim i reżyserię na Wydziale Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. Reżyseruje także spektakle teatru tv. Za film W zawieszeniu wyróżniony został nagrodą za debiut na FPFF Gdynia'87, nagrodą za scenariusz na LLF Łagów '87, Nagrodą Artystyczną Młodych im. Stanisława Wyspiańskiego, Nagrodą Przewodniczącego Komitetu Kinematografii '87. Wyróżniony został również Nagrodą Prezydenta Gdyni na FPFF '89, Nagrodą Przewodniczącego Komitetu Kinematografii '90 za film Ostatni prom oraz Nagrodą Kodaka za film Polska śmierć.

ycipk-8sf6ka
ycipk-8sf6ka