ycipk-1jd5j7
ycipk-1jd5j7

Chris Penn - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
ycipk-1jd5j7

Chris Penn (zdj. Buena Vista) zdobył w 1996 roku nagrodę dla najlepszego aktora na festiwalu filmowym w Wenecji za rolę w filmie The Funeral Abela Ferrary. Zagrał w ponad 30 innych filmach fabularnych, wśród nich w Wściekłe psy, w reżyserii Quentina Tarantino; w Prawdziwy romans, którego reżyserem był Tony Scott; Na skróty Roberta Altmana; Godziny szczytu Bretta Ratnera; At Close Range, w reżyserii James Foley’a; Deceiver wyreżyserowanym przez Jonasa i Josha Pate’ów; a także w Nieugięci, w reżyserii Lee Tamahori.

Widzieliśmy go także w To Wong Foo, Thanks for Everything, Julie Newmar, Imaginary Crimes, Beethoven II, The Pickle, Mobsters, Pale Rider, The Wild Life, Footloose i w All the Right Moves.

Penn zadebiutował mając 16 lat w filmie Francisa Forda Coppoli Rumblefish z 1983 roku.

Data urodzenia

10.06.1962

Miejsce urodzenia

Los Angeles, California, USA

Data śmierci

24.01.2006

Filmografia

Rumble Fish (1983)

Wściekłe psy (1992) (Eddie Cabot)

Godziny szczytu 2 (2001)

Śmiertelna wyliczanka (2002) (Ray)

Gangsterzy (1991) (Tommy Reina)

Cannes Man (1996)

Stealing Harvard (2002) (David)

Na skróty (1993) (Jerry Kaiser)

American Pie 2 (2001)

Corky Romano (2001) (Peter Romano)

Nieugięci (1996) (Relya)

Sacred Cargo (1995) (Vince Kanevsky)

Papertrail (1997) (Jason Enola)

Microwave Park (2001)

Beethoven 2 (1993) (Floyd)

Starsky i Hutch (2004) (Manetti)

Wild Life, The (1984) (Tom Drake)

Godziny szczytu (1998) (Clive Cod)

Po zachodzie słońca (2004) (Fence)

Funeral, The (1996) (Chez)

Nagrody Darwina (2006) (Tom)

Kłamca (1997) (Phillip Braxton)

Twardy glina (1998) (Duke Finnerly)

Charlie and the Talking Buzzard (1979) (Pete)

Rip Van Winkle (1985)

Best of the Best (1989) (Travis Brickley)

Best of the Best II (1993) (Travis Brickley)

Under the Hula Moon (1995) (Turk Dickson)

Fist of the North Star (1995) (Jackal)

Kiss Kiss (Bang Bang) (2000) (Bubba)

Return from the River Kwai (1988) (Crawford)

Made in USA (1966) (Tuck)

Future Kick (1991) (Bang)

Music of Chance, The (1993) (Floyd)

Josh and S.A.M (1993) (Darek Baxter)

Boy's Club, The (1997) (Luke Cooper)

Flagpole Special (1998)

Family Attraction (1998) (Ojciec)

Life After Donna Dell (1999)

Cement (1999) (Holt)

Redemption (2002) (Tony Leggio)

Pickle, The (1993) (Gregory Stone)

Leather Jackets (1992) (Big Steve)

Florentine, The (1999) (Bobby)

Ślicznotki (1995) (Dollard)

Who Do You Think You`re Fooling? (1994) (Eddie)

Zbrodnie wyobraźni (1994) (Jarvis)

Wszystkie właściwe posunięcia (1983) (Brian)

Footloose (1984) (1984) (Willard)

Niesamowity jeździec (1985) (Josh LaHood)

W swoim kręgu (1986) (Tommy Whitewood)

Prawdziwy romans (1993) (Nicky Dimes)

Jeźdźcy Apokalipsy (2003)

ycipk-1jd5j7
ycipk-1jd5j7
ycipk-1jd5j7