ycipk-45nvgl
ycipk-45nvgl

Kazimierz Opaliński - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Przemyśl

Filmografia:

Wesele (1972) (1972) (ojciec)

Ziemia obiecana (1974) (ojciec Maksa)

Trudna miłość (1953) (Nalepa, ojciec Hanki)

Dwie Brygady (1950) (aktor Jerzy Borowicz grający Franciszka Karhana)

Warszawska premiera (1950) (archiwista w teatrze)

Pierwsze dni (1951) (szynkarz Stanisław Wysmyk)

Piątka z ulicy Barskiej (1953) (maszynista kolejki transportowej)

Bolesław Śmiały (1971) (Bogumił)

Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? (1971) (Przyjaciel Piotra)

Ziemia obiecana (serial) () (Baum)

Droga na Zachód (1961) (Walczak)

Powrót (1960) (kapitan Dobek)

Dzień ostatni-dzień pierwszy (1965) (żebrak Alojzy Szynalik)

Trzy kroki po ziemi (1965) (ordynator szpitala)

Ile jest życia (1974) (Ksiądz)

Za wami pojdą inni (1949) (antykwariusz)

Piekło i niebo (1966) (dziadek Ignacy)

Urząd (1969) (kardynał)

Klub profesora Tutki (1966) (doktor, rozmówca profesora; w odcinku 12 zagrał także rolę rektora)

Tajemnica dzikiego szybu (1956) (Kropa, woźny szkolny)

Sportowiec mimo woli (1939)

Sprawa do załatwienia (1953) (dyrektor, pasażer wagonu sypialnego)

Nowy (1969) (kierownik działu socjalnego)

Trzy opowieści (1953) (Nowicki)

Eroica (1957) (komendant Mokotowa)

Człowiek na torze (1956) (maszynista Orzechowski)

Spóźnieni przechodnie (1962) (profesor Waszkowski)

Rękopis znaleziony w Saragossie (1964) (pustelnik/szejk)

Noce i dnie (1975) (rejent Joahim Ostrzeński)

Szyfry (1966) (leśniczy Pieczara)

Faraon (1966) (Beroes, prorok chaldejski)

Potop (1974) (poseł cesarski)

Wiano (1963) (Dziadek)

Zdjęcie
Podziel się
ycipk-45nvgl
ycipk-45nvgl
ycipk-45nvgl