ycipk-2auhjk
ycipk-2auhjk

Piotr Grabowski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Gdańsk

Filmografia:

Punkt widzenia (1980) (1980) (Tomek, kolega Włodka z czasów studenckich)

Marie Curie, une femme honorable (1990)

Ekstradycja 2 (1996) (Stasio, oficer UOP)

Dorastanie (1987) (doktorant)

Niech żyje miłość (1991) (ksiądz, proboszcz parafii na Helu)

Moja wojna, moja miłość (1975) (Żołnierz)

... gdziekolwiek jestes panie prezydencie... (1978)

Polonia Restituta (1980) (Eugeniusz Okoń , ksiądz, poseł na Sejm Ustawodawczy)

Podróże Pana Kleksa (1985) (kucharz Fortelas)

Misja specjalna (1987) (oficer brytyjski)

Kuchnia polska (film) (1991) (ksiądz w samolocie)

Wynajmę pokój (1993) (ojciec Olka)

Spółka rodzinna (1995) (1995) (klient Romana)

Kanclerz (1989) (Piskorzewski, podkomendny Zamoyskiego)

Historie miłosne (1997) (sędzia)

Sam pośród swoich (1985) (Hubert Pyzik)

Les Milles (1995) (piłkarz Oskar Reich)

Sztuka kochania (1989) (1989) (pacjent Pasikonika)

Znachor (1981) (Zenek)

Kamień na kamieniu (1995) (Maciejka)

Wędrujący cień (1979) (Janek, kolega Adama)

Pas de deux (2002)

Bilet powrotny (1978) (gość na weselu Antoniny i Pierre'a)

Sawa. Mały wielki bohater (2015)

Sławna jak Sarajewo (1987) (Funkcjonariusz NSDAP)

Pieczone gołąbki (1966) (chłopak w budce telefonicznej)

Samo niebo () (Darek)

Dziewczyna i chłopak () (wychowawca klasy Tomka)

Tulipan () (realizator wywiadu z Tulipanem)

Deborah (1995) (piekarz Ryk)

Karate po polsku (1982) (Gruby)

Sherlock Holmes i Doktor Watson (1980) (policjant Jameson)

Gra (1968) (1968) (gość weselny)

Jeniec Europy (1989) (oficer angielski)

Na własną prośbę (1979) (uczestnik zebrania)

Mocne uderzenie (1966) (gość na ślubie)

Superwizja (1990) (chirurg)

Napoleon (1990) (1990) (Gardanne)

Cudzoziemka (1986) (gość na spotkaniu z ambasadorem)

Żelazną ręką (1989) (Piskorzewski)

Oszołomienie (1988) (Niemiec aresztujący Stachowskiego)

Sołdaty swobody (1977) (powstaniec)

Śmieciarz (1987) (wartownik niemiecki w szpitalu)

Ekstradycja () (pracownik UOP pilnujący uśpionej sekretarki Ewy)

Czarodziej z Harlemu (1988) (sprzedawca w Pewexie)

Skutki noszenia kapelusza w maju (1993) (informatyk Zygmunt, przyjaciel Andrzeja)

Dom () (200)

Akcja pod Arsenałem (1977) (żandarm Schuppe)

Po upadku. Sceny z życia nomenklatury (1989) (mężczyzna w lokalu)

Thais (1983) (Zenothemis, uczestnik uczty)

Cwał (1995) (członek rady pedagogicznej)

Dyrektorzy (1975) (Chłop)

The Ogre (1996) (żołnierz niemiecki)

Gwiazdy poranne (1979) (żołnierz niemiecki)

Ślad na ziemii (1978) (z)

Ekstradycja 3 (1998) (agent wywiadu)

Perła w koronie (1971) (ksiądz)

Przyłbice i kaptury (1985)

Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (1979) (czy)

Zdaniem obrony (1985) (1985) (dla)

Les nouveaux exploits'd Arsene Lupin (1993) (policjant)

Modrzejewska (1989) (dziennikarz)

Zabij mnie glino (1987) (milicjant z obyczajówki)

Noce i dnie (1975) (schyłku)

Rzeka kłamstwa (1987) (lokaj Żabiny)

Sukces (1995) (1995) (minister przemawiający podczas podpisania umowy między FIB a Dorexem)

Ptaszka (1994) (pośrednik sprzedający budynek zakładu opiekuńczego)

Wirus (1996)

Piłkarski poker (1988) (konferansjer w nocnym lokalu)

Cesarskie cięcie (1987) (chłop, mąż ciężarnej)

Avengers: Koniec gry (2019) (Thor)

Pensjonat nad rozlewiskiem ()

Zdjęcie
Podziel się

Współzałożyciel studenckiego kabaretu "Coś" nagradzanego na festiwalach studenckich. Aktor teatrów: im. Osterwy w Lublinie (1969/70), Śląskiego im. Wyspiańskiego w Katowicach (1970-73), Nowego w Warszawie (1973-80), im. Siemaszkowej w Rzeszowie (1980-83), Na Targówku w Warszawie (1983-87), Polskiego w Warszawie (od 1988 do końca życia). W latach 1975-79 asystent w warszawskiej PWST.

ycipk-2auhjk
ycipk-2auhjk