ycipk-pfan4j
ycipk-pfan4j

Wojciech Paszkowski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Warszawa

Reżyser:
Filmografia:

Ksieżniczka Łabędzi (1994) (Puffin)

Gwiezdne wojny: Nowa nadzieja (1977) (Komendant rebeliantów)

Gwiezdne wojny: Powrót Jedi (1983)

Giganci ze stali (2011)

Rio 3D (2010) (Tulio)

Potwory i spółka (2001) (Mike Wazowski)

Gwiezdne wojny: Atak klonów 3D (2002) (różne głosy)

Asterix i Obelix - Misja Kleopatra (2002) (Juliusz Cezar)

Ekspres polarny (2004)

Garfield (2004) (Happy Chapman / Walter J. Chapman)

Roboty (2005) (Brzeszczot)

Gwiezdne wojny: Imperium kontratakuje (1980)

Król Lew 3: Hakuna Matata (2004) (Timon)

Harry Potter i Kamień Filozoficzny (2001) (Profesor Quirrell)

Niesamowity Spider-Man 2 (2014) (MAX ELECTRO)

Pinokio (2002) (2002) (Lis)

Uniwersytet potworny (2013) (Mike)

Asterix i Kleopatra (1968)

Przygody Gala Asteriksa (1967) (Kaligula Minus)

Gnomeo i Julia. Tajemnica zaginionych krasnali (2018) (Gnomy 1+2+3)

Dom / Home (2015) (2015)

Pan Peabody i Sherman (2014) (Robespierre)

Szalony Jack, pirat () (Sumienie / Grający Miecz / Hrabia Draczula / Chuck, imitacja kraba / Ted Niedźwiedź / Sęp)

Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster () (Chudy)

Baśnie i bajki polskie () (Antoni, czarnoksiężnik / Czarny / Kacper, smok / Ostroga, smok / Treser / Szef / Królewicz Starszy / Senator Gruby)

Kubusiowe opowieści () (Hector / Spiker)

Złota rączka () (Klepak)

Scooby-Doo ()

Flintstonowie ()

Potwory kontra Obcy: Dynie-mutanty z kosmosu (2009) (Dr Karaluch)

Mega Spider-Man () (J.A.R.V.I.S.)

Rio 2 (2014) (Tulio)

12 prac Asterixa (1976)

Czarownica (2014)

Pingwiny z Madagaskaru ()

Madagwiazdka (2009) (Maurice)

Barbie i Trzy Muszkieterki (2009) (Muszkieter)

Aparatka () (Richard)

Piłkarzyki rozrabiają (2013) (Melli 1 i 2)

Muppety: Poza Prawem (2014) (Dominic)

Słoń Benjamin ()

Fineasz i Ferb: Podróż w drugim wymiarze (2011) (Doktor Heinz Dundersztyc)

My Little Pony: Przyjaźń to magia () (Flam / Gustave Le Grand)

Maska (serial) () (Sir Andrew)

Timon i Pumba () (Timon / Papuga / Jack / Skunksica / Szef Bóbr)

Hrabia Kaczula () (Pan Mixer / Dr Von Gąsior)

Przygody Kubusia Puchatka (1977) (Chórek)

Liga Młodych ()

Święta, święta i Po (2010) (Ojciec Po)

Był sobie człowiek () (Wredniak)

Kaczor Dodgers () (Matka Fudd/Rocky)

Sezon na misia 3 (2010) (Roger, Sznaucer 2)

Mrok () (Trup)

Kraina lodu (2013)

Asterix podbija Amerykę (1994) (Lucullus)

Asterix w Brytanii (1986) (Galix)

Lego Przygoda (2014) (Lord Biznes / Prezes Biznes)

Avengers: Potęga i moc () (Nick Fury / Jack Fury)

Księżniczka Łabędzi III: Skarb Czarnoksiężnika (1998) (Puffin)

Gwiezdne jaja - zemsta świrów (2004) (Ćmok (polski))

Barbie jako Księżniczka i Żebraczka (2004) (Preminger)

Oz: Wielki i Potężny (2013) (Glinda)

Na tropie Marsupilami (2012) (Dan Geraldo)

Alvin i wiewiórki 3 3D (2012) (Dave)

Madagaskar 3 (2012) (Maurice)

Alicja w Krainie Czarów (2010) (2010) ((narrator))

Załoga G (2009) (Bucky)

Lissi na lodzie (2007) (Feldmarszałek)

Piorun (2008)

Na fali (2007) (Annoucer)

Kung Fu Panda (2008) (ojciec Pandy Po)

Stefan Malutki (2006) (Szczurokita)

Sezon na misia (2006) (Shan)

Przygody Lisa Urwisa (2004) (Wilk)

Madagaskar (2005) (Maurice)

Władca Księgi (1994)

Opowieści z Narnii: Podróż wędrowca do świtu (2010)

Rango (2011) (Rango (polska wersja jęz.))

Alvin i wiewiórki 2 (2009) (Dave)

Ostatni Władca Wiatru (2010) (Pakku)

Niesamowity Spider-Man (2012) (Postać w cieniu / Ojciec Jacka)

Złoty środek (2008) (Robert)

Księżniczka i żaba (2009) (Dr Facilier)

Opowieści na dobranoc (2008) (Kendall Duncan)

Magiczna kostka (2006) (Newton)

Potwory kontra Obcy (2009) (Doktor Karaluch)

Alvin i wiewiórki (2007) (Dave)

Wyspa Dinozaura (2007) (Profesot)

Kroniki Spiderwick (2008) (Arthur Spiderwick)

I Ty możesz zostać bohaterem (2006) (Złodziej Skarbu)

Simpsonowie - wersja kinowa (2007) (Ned Flanders)

Wallace i Gromit: klątwa królika (2005) (Balcer)

Magiczna Karuzela (2004) (Sierżant Sam)

Lucky Luke (2004) (Jack Dalton)

Gwiezdne wojny: Zemsta Sithów 3D (2005) (klon)

Stuart Malutki 3: Trochę natury (2004) (Śnieżek (dubbing))

Kaczki z gęsiej paczki (2018) (Gieniu)

Uprowadzona księżniczka (2018) ( Kocur )

Lego: Przygoda 2 (2019) (Prezes Biznes / Wszechmocny z góry)

Zdjęcie
Podziel się
ycipk-pfan4j
ycipk-pfan4j
ycipk-pfan4j