ycipk-14nd1u
ycipk-14nd1u

Zbigniew Zamachowski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Brzeziny, Polska

Filmografia:

Ogniem i mieczem (1999) (Wołodyjowski Michał)

Korczak (1990) (Szulc)

Wałęsa. Człowiek z nadziei (2013)

Demony wojny według Goi (1998) (Houdini)

Zawrócony (1994) (Tomasz Siwek)

Ucieczka (1986) (chłopak)

Ucieczka z kina Wolność (1990) (asystent cenzora)

Święta krowa (2012) (Bogdan)

Weiser (2000) (Kołota)

Cześć Tereska (2000) (Edzio)

Zróbmy sobie wnuka (2003) (Gustaw Mytnik)

Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza (1993) (inżynier Werter)

Trzy kolory. Czerwony (1994) (Karol Karol)

Żurek (2003) (Matuszek)

Biesy (1988) (Liamszyn)

Pierwszy milion (2000) (policjant Rafał Teflon)

Odwiedź mnie we śnie (1996) (Janusz, mąż Alicji)

Pierścień i róża (1986) (Książę Bulbo)

Tak, tak (1992) (Marek)

Sztuka kochania (1989) (1989) (doktor Żebro)

23 - Nichts ist so wie es scheint (1998) (Sergej)

Wiedźmin (2001) (Jaskier)

Seszele (1990) (Stefek)

Zmruż oczy (2002) (Jasiek)

Stacja (2001) (Dymecki)

Muminki w pogoni za kometą (2010) (Narrator)

Pokłosie (2012) (Sierżant Włodzimierz Nowak)

Prymas. Trzy lata z tysiąca (2000) (ks. Stanisław Skorodecki)

Ciało (2003) (Dizel)

Bal na dworcu w Koluszkach (1989) (Andrzej Roszak)

Darmozjad polski (1997) (Szwed)

Szczęśliwego Nowego Jorku (1997) (Potejto)

Światła (2003) (Antoni)

Wielka majówka (1981) (Rysiek)

Pestka (1995) (dramaturg)

Shrek 2 (2004) (Shrek)

Pułkownik Kwiatkowski (1995) (sierzant Dudek)

Sauna (1992) (Jussi)

Persona non grata (2015)

Kochanie, chyba cię zabiłem (2014) (Jan Pokojski)

Wielka szóstka (2014) (Baymax)

Czarnobyl. Cztery Dni W Kwietniu (2011) (Profesor Zbigniew Jaworowski)

Jack Strong (2014) (Gendera)

Pierwszy milion (serial) () (Policjant Rafał)

Shrek ma wielkie oczy (2010) (Shrek)

Bao-Bab, czyli zielono mi () (Tomasz Cumel)

Stacja Warszawa (2013) (Dariusz)

Biegnij, chłopcze, biegnij (2013) (Hersch Fridman)

Bogowie (2014) (Stanisław Pasyk)

Fundacja Kultura (2009) (Pan Marek, prezes Fundacji Kultura)

Pierścień i róża (serial) () (Bulbo)

Rycerze i rabusie () (Młody jurysta)

Ogniem i mieczem (serial) () (Jerzy Michał Wołodyjowski)

Gabriel (2013) (Ojciec)

Miś Yogi (2010) (Boo-Boo)

Podróże Guliwera (2010) (2010) (Guliwer)

Popiełuszko, Wolność jest w nas (2008) (Ireneusz)

Shrek Forever (2010) (Shrek)

Ballada o Piotrowskim (2007) (Pan Marek)

Przybyli ułani (2005) (Marian)

Shrek Trzeci (2007) (Shrek)

Skazany na bluesa (2005) (woźny w szkole)

Wróżby kumaka (2005) (Bieroński)

Dekalog X (1988) (Artur)

Esterhazy (2009) (Ojciec polskiej rodziny)

Randka w ciemno (2009) (2009) (Operator)

Projekt dziecko, czyli ojciec potrzebny od zaraz (2010) (Piotr)

Boisko bezdomnych (2007) (dziennikarz sportowy)

Ratatuj (2007) (Remy)

Nadzieja (2007) (Sopel, inspektor policji)

Garfield 2 (2006) (Garfield)

Czas surferów (2004) (Klama)

Wiedźmin (serial) () (Jaskier)

Trzy kolory. Biały (1993) (Karol)

Tak tak (1991) (Marek)

Lightmaker (2001) (i Rumo Ranieri)

Zabij mnie glino (1987) (Seweryn)

30 door key (1991) (Parobek)

Pułapka (1997) (1997) (Bobek)

Dublerzy (2006) (Stasio Góraj)

Taranthriller (1993) (Portier)

Podatek od miłości (2018) (Ojciec Klary)

Kurier (2019) ( Generał Antoni Chruściel - Monter )

Zbigniew Zamachowski
Podziel się
ycipk-14nd1u
ycipk-14nd1u
ycipk-14nd1u