ycipk-42ad2u
ycipk-42ad2u

Laura Haddock - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Londyn, Anglia, Wielka Brytania

Filmografia:

Captain America: Pierwsze starcie (2011) (Łowca autografów)

Seksualni, niebezpieczni (2011) (Alison)

Transformers: Ostatni rycerz (2017) (Vivian Wembley)

Strażnicy galaktyki Vol. 2 (2017) (Meredith Quill)

Kolor magii (2008) (Bethan)

Strażnicy Galaktyki (2014) (Meredith Quill)

Demony da Vinci () (Lucrezia Donati)

Laura Haddock jesy nazywana "angielską Angeliną Jolie"
Podziel się

Laura Haddock – brytyjska aktorka, która zagrała Meredith Quill w filmie Strażnicy Galaktyki (2014).

Laura Haddock – kariera

Laura Haddock urodziła się 21. sierpnia 1985 roku w Enfield. Wychowywała się w Harpenden w hrabstwie Hertfordshire. Laura Haddock w wieku 17 lat rzuciła szkołę i wyjechała do Londynu, żeby uczyć się aktorstwa w Arts Educational School.

Debiut Laury Haddock na srebrnym ekranie nastąpił w 2008 roku. Pojawiła się w kilku serialach m.in. w Comedy Showcase (2007 -), Honest (2008 - ) i w dwóch filmach telewizyjnych: Panna Marple: Kieszeń pełna żyta oraz Kolor życie.

ycipk-42ad2u

Role Laury Haddock w produkcjach Marvela: Captain America: Pierwsze (2011) starcie oraz Strażnicy Galaktyki przyniosły aktorce dużą popularność.

W 2017 roku Laura Haddock ponownie wcieliła się w rolę Meredith Quill, a także wystąpiła w kolejnej części Transformers, Transformers: Ostatni rycerz.

Laura Haddock – z kim często współpracuje?

Laura Haddock – nagrody

ycipk-42ad2u
  • Detroit Film Critic Society 2014 – nagroda dla najlepszej ekipy w filmie Strażnicy Galaktyki;
  • Nevada Film Critics Society 2014 – nagroda dla najlepszej ekipy w filmie Strażnicy Galaktyki.

Laura Haddock – nominacje

  • Critics Choice Television Awards 2016 – nominacja dla najlepszej aktorki drugoplanowej w serialu Luther (2010 – 2015);
  • Central Ohio Film Critics Association 2015 – nominacja dla najlepszej ekipy w filmie Strażnicy Galaktyki;
  • Phoenix Film Critics Society Awards 2014 – nominacja dla najlepszej ekipy w filmie Strażnicy Galaktyki;
  • Empire Awards, Wielka Brytania 2012 – nominacja dla najlepszej aktorki w filmie Seksualni, niebezpieczni (2011)

Laura Haddock – ciekawostki

  • Mężem Laury Haddock jest brytyjski aktor Sam Claflin (od 2013 roku);
  • Laura Haddock i Sam Claflin mają syna, który urodził się w grudniu 2015 roku;
  • Laura Haddock ma 173 cm wzrostu.
ycipk-42ad2u
ycipk-42ad2u