Trwa ładowanie...
d2p8q4i
d2p8q4i

Errol Flynn

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
Miejsce urodzenia:

Hobart,Tasmania,Australia

Filmografia:

Against All Flags (1952) (Brian Hawke)

Robin Hood (1938) (Robin Hood)

Adventures of Don Juan (1948) (Don Juan)

Załoga bombowca (1941) (Douglas S. 'Doug' Lee)

Objective, Burma! (1945) (kapitan Nelson)

Zdjęcie

Rodzicami Errola Flynna byli: Theodor Thomas Flynn, szanowany biolog oraz Marrelle Young, kobieta lubiąca ryzyko i przygody. Młody Errol był hałaśliwym dzieckiem, na którego można było liczyć, że wpadnie w kolejne kłopoty. Kiedy rodzina przeniosła się do rezydencji w Anglii, Errol był wyrzucany z każdej szkoły, do której trafiał. Jako nastolatek zamierzał wyruszyć na poszukiwanie złota, zamiast tego podjął kilka krótkoterminowych dziwnych prac dorywczych: inżyniera urządzeń sanitarnych, poszukiwacza skarbów, kastratora owiec, towarzysza rejsów do wynajęcia. W roku 1935 zadebiutował w Hollywood filmem "Kapitan Blood", który przyniósł mu sławę i uwielbienie kobiet, które podziwiały jego zawadiacki styl i muskulurne ciało. Szybko stał się najlepszym aktorem filmów przygodowych w Hollywood taki jak: "Przygody Robin Hooda", "Morski jastrząb", "Szarża lekkiej brygady", "Królewicz i żebrak", "Dodge City". Aktor prowadził burzliwy tryb życia. Nie stronił od alkoholu, narkotyków i romansów. W latach 40 stracił
popularność, urodę i zdrowie. Zmarł w 1959.

d2p8q4i
d2p8q4i
d2p8q4i
d2p8q4i