ycipk-2mjn67
ycipk-2mjn67

Waldemar Barwiński - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Filmografia:

Hobbit: Pustkowie Smauga (2013) (Bilbo Baggins)

Gwiezdne wojny: Nowa nadzieja (1977)

Pan Popper i jego pingwiny (2011) (Popper)

Ralph Demolka (2012) (Felix)

Złomka bujdy na resorach (2010) (UFO)

Mali agenci 4D: Wyścig z czasem (2011) (Wilbur)

Balto II Poszukiwania (2001) (Rosomak)

Życie Pi 3D (2012)

Jeździec znikąd / The Lone Ranger (2013) (2013) (Wendell)

Uniwersytet potworny (2013) (Frank)

Black Panther (2017) (Everett K. Ross)

Pudłaki (2014) (Herbert Trubshaw)

Pan Peabody i Sherman (2014) (Paul Peterson)

Redakai: W poszukiwaniu Kairu () (Boranon)

Przygoda z piratami (2001) (Mark Sanders)

Baśnie i bajki polskie () (Król utopców / Utopiec / Kogutek / Kupiec / Woźnica / Gwary / Janek / Marszałek Gustavos / Marszałek Big-Smark / Bartnik Bartłomiej / Wartownik / Agent / Francik / Wymoczek / Pochuczek / Kaczor Kwak)

Rajdek - mała wyścigówka () (Błysk)

Kot Gaturro (2010)

Mega Spider-Man () (Trapster / Policjant)

Tarzan. Król dżungli (2013) (Greystoke)

Rio 2 (2014) (Felippe)

Smerfy 2 (2013) (Patrick)

Muppety: Poza Prawem (2014) (Scooter)

Lego Batman - film pełnometrażowy. Moc superbohaterów D.C. (2013)

Pingwiny z Madagaskaru (2014) (Agent Utajniony)

Jednostka przygotowawcza (2009) (Wayne)

Liga Młodych () (Czerwona Strzała / Roy Harper)

Animalia () (Iggy)

Był sobie człowiek () (Pierre)

Sezon na misia 3 (2010) (Alistair)

Listonosz Pat i wielki świat (2013) (Carbunkle)

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie (2014) (Charles Xavier / Młody Profesor X)

Avengers: Potęga i moc () (Agent Jimmy Woo / Balder / Clint Barton / Sokole Oko)

Anioł Stróż () (Anioł Gabriel)

Liga Złośliwców () (Stróż porządku)

Zakochany wilczek 3D (2010) (Humphrey)

Piraci! (2012) (Kapitan piracki)

Percy Jackson i bogowie olimpijscy: złodziej pioruna (2010) (przewoźnik)

Epoka lodowcowa 3: Era dinozaurów (2009) (Buck)

Wall.E (2008) (Wall-E (polski dubbing))

Krowy na wypasie (2006) (Freddy)

Opowieści z Narnii: Podróż wędrowca do świtu (2010)

Alvin i wiewiórki 2 (2009) (Toby)

Góra Czarownic (2009) (Matheson)

Smerfy 3D (2011) (Patrick Winslow (wersja polska))

Wyprawa na Księżyc 3D (2008) (Komandor Armstrong)

Potwory kontra Obcy (2009) (Derek)

Hobbit: Niezwykła podróż (2012) (Bilbo Baggins)

Młode wilki (1995) (Rudy)

Czarna Pantera (2018) (Everett K. Ross (polski dubbing) )

Kaczki z gęsiej paczki (2018) (Wiewiór Karol)

Kopciuszek. Historia prawdziwa (2018) (Chuda Mysz (polski dubbing))

Sekretny świat kotów (2018) (Gibon)

ycipk-2mjn67

Polski aktor teatralny, filmowy, telewizyjny i dubbingowy; związany z Teatrem Dramatycznym w Warszawie. Znany z ról w przedstawieniach Teatru Telewizji (między innymi „Kobieta twojej młodości”, „Dybuk”, czy „Córka czasu”). Wystąpił w takich produkcjach, jak „Katyń”, „Boże skrawki”, „Młode wilki”, „Trzeci oficer”, „Na dobre i na złe”, „Dom”.

ycipk-2mjn67
ycipk-2mjn67
ycipk-2mjn67