ycipk-44rhod
ycipk-44rhod

Aleksandra Śląska - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Katowice, Polska

Filmografia:

Pętla (1957) (Krystyna)

Pasażerka (1963) (Liza)

Piątka z ulicy Barskiej (1953) (Hanka)

Czarna Suknia (1967) (Joanna Orłowska)

Bolesław Śmiały (1971) (Żona króla Bolesława II Śmiałego)

Autobus odjeżdża 6.20 (1954) (Krystyna Poradzka)

Dom na pustkowiu (1949) (Basia)

Ostatni etap (1947) (oberaufseherin)

Historia współczesna (1960) (Jadwiga, żona Bielasa)

Zdjęcie
Podziel się

Aleksandra Śląska była polską aktorką teatralna oraz filmową. Otrzymała wiele nagród za swoje role i osiągnięcia aktorskie, a także odznaczeń państwowych i branżowych.

ycipk-44rhod
ycipk-44rhod