Trwa ładowanie...
d2dkxgl

Aleksandra Śląska

Najnowsze informacje
4.9
(7 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Katowice, Polska

Filmografia:

Pętla (1957) (Krystyna)

Pasażerka (1963) (Liza)

Piątka z ulicy Barskiej (1953) (Hanka)

Czarna Suknia (1967) (Joanna Orłowska)

Bolesław Śmiały (1971) (Żona króla Bolesława II Śmiałego)

Autobus odjeżdża 6.20 (1954) (Krystyna Poradzka)

Dom na pustkowiu (1949) (Basia)

Ostatni etap (1947) (oberaufseherin)

Historia współczesna (1960) (Jadwiga, żona Bielasa)

d2dkxgl

Aleksandra Śląska była polską aktorką teatralna oraz filmową. Otrzymała wiele nagród za swoje role i osiągnięcia aktorskie, a także odznaczeń państwowych i branżowych.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2dkxgl
d2dkxgl
d2dkxgl
d2dkxgl