Trwa ładowanie...
d3phy14
d3phy14

Aleksandra Śląska

Najnowsze informacje
4.9
(7 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Katowice, Polska

Filmografia:

Pętla (1957) (Krystyna)

Pasażerka (1963) (Liza)

Piątka z ulicy Barskiej (1953) (Hanka)

Czarna Suknia (1967) (Joanna Orłowska)

Bolesław Śmiały (1971) (Żona króla Bolesława II Śmiałego)

Autobus odjeżdża 6.20 (1954) (Krystyna Poradzka)

Dom na pustkowiu (1949) (Basia)

Ostatni etap (1947) (oberaufseherin)

Historia współczesna (1960) (Jadwiga, żona Bielasa)

Zdjęcie

Aleksandra Śląska była polską aktorką teatralna oraz filmową. Otrzymała wiele nagród za swoje role i osiągnięcia aktorskie, a także odznaczeń państwowych i branżowych.

d3phy14
d3phy14
d3phy14
d3phy14