ycipk-409ewk
ycipk-409ewk

Maria Winiarska - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Filmografia:

Ralph Demolka (2012) (Spikerka (polski dubbing))

Mordziaki (1994) (Piotrowska, mama Zosi)

Moja wojna, moja miłość (1975)

Miś (1980) (Spikerka w Centrum Informacyjnym lotniska na Okęciu)

Były sobie człowieki (2015) (Wiedźma (głos))

Radiostacja Roscoe () (Pani Mitchell / koleżanka Audrey)

Księżniczka Łabędzi III: Skarb Czarnoksiężnika (1998) (Uberta (polski dubbing))

Święty interes (2010) (Marysia)

5 dni z życia emeryta (1984)

Prosto w serce () (Krystyna Kobierzyńska)

39 i pół () (Repelecka)

Hela w opałach () (Żona Władka)

Kryminalni () (Sąsiadka Tulewiczów)

Dyrektorzy (1975)

Miłość z listy przebojów (1984) (Celniczka)

Zdjęcie
Podziel się

Absolwentka Liceum im. Jana Zamoyskiego w Warszawie (1969) W 1973 została absolwentką PWST w Warszawie. Występowała w duecie z siostrą, Barbarą Winiarską. Jest żoną aktora Wiktora Zborowskiego, z którym ma córkę Zofię.

ycipk-409ewk
ycipk-409ewk