Trwa ładowanie...
dgm07fs
dgm07fs

Maria Winiarska

Najnowsze informacje
1.0
(1 głos)
Oceń:
Filmografia:

Ralph Demolka (2012) (Spikerka (polski dubbing))

Mordziaki (1994) (Piotrowska, mama Zosi)

Moja wojna, moja miłość (1975)

Miś (1980) (Spikerka w Centrum Informacyjnym lotniska na Okęciu)

Były sobie człowieki (2015) (Wiedźma (głos))

Radiostacja Roscoe () (Pani Mitchell / koleżanka Audrey)

Księżniczka Łabędzi III: Skarb Czarnoksiężnika (1998) (Uberta (polski dubbing))

Święty interes (2010) (Marysia)

5 dni z życia emeryta (1984)

Prosto w serce () (Krystyna Kobierzyńska)

39 i pół () (Repelecka)

Hela w opałach () (Żona Władka)

Kryminalni () (Sąsiadka Tulewiczów)

Dyrektorzy (1975)

Miłość z listy przebojów (1984) (Celniczka)

Zdjęcie
Zdjęcie

Absolwentka Liceum im. Jana Zamoyskiego w Warszawie (1969) W 1973 została absolwentką PWST w Warszawie. Występowała w duecie z siostrą, Barbarą Winiarską. Jest żoną aktora Wiktora Zborowskiego, z którym ma córkę Zofię.

dgm07fs

dgm07fs
dgm07fs
dgm07fs