ycipk-1i0pw4
ycipk-1i0pw4

Tadeusz Paradowicz - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Białystok

Reżyser:

Fenomen (2010) (Kamerzysta)

Scenarzysta:

Fenomen (2010) (Kamerzysta)

Filmografia:

Stalowy gigant (1999) (Stalowy Gigant)

Wkrótce nadejdą bracia (1985) (Zegarmistrz)

Hotel klasy lux (1979) (Kolega Wojtana)

Pierścień i róża (1986)

Sukces (2003) (2003)

Ostrze na ostrze (1983) (Białoskórski)

Dzieje kultury polskiej ()

Powrót wabiszczura (1989) (Płowy)

Komisarz Alex () (Edward Fabiański, właściciel sklepu)

Rycerze i rabusie () (Białoskórski)

Okruchy wojny (1986) (Zadrożny)

Sceny nocne (1989) (Komierowski)

Lisowczycy (1993) (Lisowski)

Romans z intruzem (1984) (Oficer)

1920. Wojna i miłość ()

Fenomen (2010) (Kamerzysta)

Szpilki na Giewoncie () (Prezes wydawnictwa)

Ojciec Mateusz () (Jerzy Barański)

Trzeci oficer () (Gen. Franciszek Konecki)

Nowy Jork - czwarta rano (1998)

Łódka (2005)

Pitbull (serial) ()

Pensjonat pod Różą () (Janusz)

Kapitan Conrad (1990)

Miasteczko (2000) (2000)

Magnat (1986)

Dzieje Mistrza Twardowskiego (1995) (Diabeł generał Foran)

1920 Bitwa Warszawska (2011)

Sąsiedzi () (Krzysztof Krasnodębski)

Zaginiona ()

Wiedźmin (serial) () (Dowódca prowadzący elfy)

Ucieczka z miejsc ukochanych (1987)

Zakole (1988)

Po upadku. Sceny z życia nomenklatury (1989) (Znajomy recepcjonistki Halinki)

Alchemik (1988) (Karl Detlitz)

Przyłbice i kaptury (1985) (Ulik)

Chichot Pana Boga (1988) (Człowiek Culmana)

Zdjęcie
Podziel się

Aktorem został przez przypadek. Miał szczęście grać z największymi – Kaliną Jędrusik, Gustawem Holoubkiem, Janem Englertem. 7 maja 2010 to data premiery jego debiutu reżyserskiego - "Fenomen”.

Absolwent Wydziału Aktorskiego łódzkiej szkoły filmowej. Zagrał w kilkudziesięciu filmach i serialach telewizyjnych ("Pogranicze w ogniu", "Wiedźmin", "Oficerowie". Prezes agencji reklamowej i domu produkcyjnego Studio N-Art.

ycipk-1i0pw4
ycipk-1i0pw4
ycipk-1i0pw4