ycipk-3lg6sn
ycipk-3lg6sn

Katarzyna Maciąg - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Kozienice

Filmografia:

Weselna Polka (2010) (Gosia Borówka)

Bokser (2011) (Kasia)

Facet (nie)potrzebny od zaraz (2014) (Zosia)

Heavy Mental (2013) (Wróżka)

1920. Wojna i miłość () (Lulu)

Szpilki na Giewoncie () (Marta Łukasik)

Pora mroku (2007) (Majka)

Głęboka woda () (Mika)

Randka w ciemno (2009) (2009) (Maja)

Teraz albo nigdy! () (Basia)

Jak żyć (2008) (Prostytutka Ewka)

Korowód (2007) (Ula)

Zdjęcie
Podziel się

Polska aktorka filmowa i serialowa. Zyskała popularność za sprawą występu w serialu TVN "Teraz albo nigdy".

Katarzyna Maciąg urodziła się 3 maja 1982 roku w Kozienicach. Przed podjęciem studiów aktorskich przez dwa lata studiowała na Wydziale Neofilologii w Instytucie Germanistyki Uniwersytetu Warszawskiego.

* Absolwentka Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie. Studia aktorskie ukończyła w roku 2007.*Debiutowała na trzecim roku studiów w spektaklu Gąska w Teatrze Śląskim. Aktorka Starego Teatru w Krakowie. Gościnnie występowała między innymi w Teatrze Wybrzeże i Teatrze Śląskim.

W 2007 roku rola Thomasiny Coverly w "Arkadii" Toma Stopparda przyniosła jej nagrodę XXV Festiwalu Szkół Teatralnych. Zyskała popularność za sprawą występu w serialu TVN "Teraz albo nigdy", gdzie wciela się w postać wrażliwej dziennikarki i pisarki Barbary Jasnyk.

ycipk-3lg6sn

Na dużym ekranie zadebiutowała rolą uwodzicielskiej studentki szkoły muzycznej w komedii "Korowód" w reżyserii Jerzego Stuhra. W 2010 roku zagrała w filmie "Hochzeitspolka", w której Katarzyna Maciąg występuje u boku popularnego niemieckiego aktora Christiana Ulmena. W 2008 roku wystąpiła w epizodzie w filmie "Jak żyć" Szymona Jakubowskiego. Zagrała także Majkę w thrillerze "Pora mroku" Grzegorza Kuczeriszki.

W 2009 roku Katarzyna Maciąg wystąpiła w teledysku do piosenki Bless Ray'a Wilsona. Utwór ten pochodzi z jego ostatniej płyty „Propaganda Man”.* W 2010 roku wystąpiła w filmie „Randka w ciemno” w roli Majki, za co otrzymała nominację do nagrody Złota Kaczka.*

ycipk-3lg6sn
ycipk-3lg6sn
ycipk-3lg6sn