ycipk-409ewk
ycipk-409ewk

Kathryn Hahn - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Westchester, Illinois, USA

Filmografia:

Legenda telewizji (2004) (Helen)

Dyktator (2012) (kobieta w ciąży)

Raj na ziemi (2011) (Karen)

Our Idiot Brother (2011) (Janet)

Jak stracić chłopaka w 10 dni (2003) (Kate)

Wygraj randkę (2004) (Angelica)

Złe mamuśki (2016)

Wizyta / The Visit (2015)

Dziewczyna warta grzechu (2015) (Delta Simmons)

Kraina jutra (2015) (Ursula)

Millerowie (2013)

Sekretne życie Waltera Mitty (2013)

Newsroom, The () (Carrie)

Free agents () (Helen)

Powiedzmy sobie wszystko (2014)

Traffic Light () (Kate)

Parks and Recreation () (Jennifer Barkley)

Jak by to sprzedać (2009) (Babs Merrick)

Droga do szczęścia (2008) (Milly Campbell)

Jordan () (Lily Lebowski)

Ostatnia Mimzy (2007) (Naomi Schwartz)

Skąd wiesz? (2010) (Annie)

Wyposażony () (Claire)

Bracia przyrodni (2008) (Alice)

Holiday (2006) (Bristol)

Zupełnie jak miłość (2005) (Michelle)

Mad Love (1995) (Chef Linda Clay)

Hotel Transylwania 3 (2018) (Ericka)

Zdjęcie
Podziel się

Kathryn Hahn urodziła się w 1974 roku w Illinois, lecz jej rodzina przeprowadziła się do Cleveland (Ohio), gdzie spędziła większość swego dzieciństwa. Ukończyła Northwestern University z tytułem licencjata z zakresu wiedzy o teatrze. Później uczęszczała na Yale, gdzie zapisała się do szkoły aktorskiej i zagrała rolę Sally Bowles w "Cabaret" oraz jako "nieczuła Célimène" w sztuce Moliera pt. "Mizantrop". Kathryn ma duże doświadczenie aktorskie. W 2002 roku, podczas festiwalu teatralnego, poznała dyrektora castingu z amerykańskiej stacji NBC, który przedstawił ją producentowi Timowi Kring. Ten z kolei specjalnie dla niej stworzył rolę Lily w serialu "Crossing Jordan". W 2002 roku Kathryn wyszła za aktora Ethana Sandlera, z którym ma jedno dziecko. Obecnie mieszka w Los Angeles i kiedy nie jest zajęta, maluje i ćwiczy jogę.

ycipk-409ewk
ycipk-409ewk